Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН
УРСУЛА ФОН ДЕР ЛАЙЕН

Днес в Европейския парламент се проведе тайно гласуване за избор на председател на Европейската комисия.

С убедително мнозинство за такъв отново бе избрана г-жа Урсула фон дер Лайен и тя ще ръководи Комисията до 2029 г. За нея са гласували 401 евродепутати. „Против" са били 284, а 15 са се въздържали. 7 бюлетини са били невалидни.

Припомням, че г-жа фон дер Лайен бе кандидатурата на ЕНП. Заканите на тюрлюгювеча от псевдопатриоти и крайни националисти, както и на крайните левичари, не се сбъднаха. Изобщо бе крайно безсмислено България да изпраща в Европарламента депутати като тези от "Възраждане", които винаги ще губят при гласуване. Избирателите на тази партия пак са прецакани. Загубиха гласуването и т.нар. орбанисти. И те много шум вдигнаха, а накрая се оказа, че е било за нищо.

Изборът е факт. И той, както и преизбирането на Роберта Мецола за председател на Европарламента, показа, че Европа цени статуквото, а не "промяната". Не се лови на въдицата за "нови лица". Европейският съюз е умерен свят, т.е. свят изграден с ум и мяра. Това все още у нас мнозина не могат да схванат и чисто по комунистически бълнуват за някакви екстремни промени. Революционни промени им се привиждат. Пълна измама.

Сега евродепутатите излизат във ваканция. И наесен - с песен на работа. Ние пък точно тогава ще трябва отново да правим избори. Защото сме много "умни"! И все гоним Михаля, т.е. промяната. Дано поне на по-хладното есенно време да гласуваме правилно. Че станахме за смях в Европа с тарикатлъка и инатлъка си.

*От фейсбук