Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Снимка ЙОРДАН СИМЕОНОВ

ЕДВА ЛИ НЯКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ във втората половина от 90-те години от миналия век, са предполагали какви главоболия ще донесе на Натовска България ПРИВАТИЗАЦИЯТА НА "НЕФТОХИМ" и създаването на КОМПЛЕКСА "КАМЧИЯ"!

Днес пългарското правителство има слаб контрол върху пристанището "Росенец" на "Нефтохим", което според слуховете, е превърнато в руска база, а "наивния" комплекс "Камчия" за почивка, създаден по искане на тогавашния Кмет на Москва Лужков, открито се оглежда като руска база за "мека сила" на Балканите.

Изкупуването на българското Черноморие от руски граждани, не без помощта на българския строителен бизнес, който успя да прогони заселилите се англичани чрез мутрите, дава коствени права на ретроградната в момента руска върхушка, за намеса в България. Както казва сегашният руски цар, президентът Путин: "Когато се наложи ние ще защитим със сила нашите съграждани зад граница!" Думи, оправдаващи инвазията в Крим...

Едва ли нашите алчни "рубладжии" си дават сметка за последствията, сътворени от тях. Струпването на стотици хиляди руснаци по Черноморието ще бъде удар срещу крехката ни Демокрация поради простата причина, че руснакът, откакто свят светува, не познава истинската демокрация.

Руснакът е научен да се "оправя" със сила и натиск, не с диалог! В руската история има един единствен Реформатор - Петър Велики, който се обръща към развитата Западна Европа, кани учени, архитекти, корабостроители, художници, за да построи бижуто Санкт Петербург! Колко такива реформатори знаете в Руската история.

Да виждате днешна Русия да извършва реформи? Напротив Руската върхушка тласка назад Русия, към Сталинското време на изолация, подозрителност, ограничения. Руснакът винаги е бил управляван с бич, създавайки му мита за "Матушка Рус", нейната "уникалност".

Такава България ще създаде чрез Николаймалиновци днешна Русия! България на авторитаризъм, ограничения, насилие, не без помощта на заселилите се руснаци. Далеч съм от мисълта, че всички руснаци са лоши хора, но като ги подкарат с бича, стигат до Берлин!

НЕ ОСТАВЯЙТЕ С МИСЪЛТА ЗА НАСАЖДАНЕ НА РУСОФОБИЯ! Просто трябва да видим реалноста. И като знаем поведението на нашите страхливи управници, винаги озъртащи се на всички посоки, като нищо ще осъмнем с поредната руска база за "хибридни действия" в Европа!

От фейсбук по повод думите на руския външен министър, че комплексът "Камчия" в България е идеален образец на руската мека сила.