Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер СНИМКА: Ройтерс
Бившият германски канцлер Герхард Шрьодер СНИМКА: Ройтерс

Въпреки продължаващата вече четири месеца и половина руска офанзива срещу Украйна, Герхард Шрьодер не е готов да прекъсне контактите си с руския президент Владимир Путин. Това пише Frankfurter Allgemaine Zeitung.

„Няма да се откажа от възможностите си да говоря с президента Путин“, каза Шрьодер в интервюто за авторитетното издание.

Той следи с неразбиране германския дебат за доставката на тежко оръжие: „Защо се концентрирате върху доставката на оръжие? Не вярвам във военно решение.”

Шрьодер пътува до Москва в началото на месец март и говори с Путин за войната в Украйна. „Доколкото разбрах в разговора си с него, той се интересува от договорено решение. Как изглежда подобно решение може да се изясни само в преговори.“ Според него „всички страни“ трябва да допринесат „за предотвратяване на по-нататъшната ескалация на конфликта“.

Герхард Шрьодер от месеци е критикуван за работата си в руските енергийни концерни, особено след избухването на войната в Украйна. В ръководството на неговата партия, ГСДП, има повече от 10 искания за изключването му от партията.

В четвъртък в партийния окръг на ГСДП в Хановер започва производство срещу Шрьодер заради близките му контакти с руските енерегийни концерни и Кремъл. Делото може да завърши с изключване от партията, пише Frankfurter Allgemaine Zeitung.