Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тези дни въвеждащият стандарти министър на земеделието Мирослав Найденов радостно ни успокои, че не ни заплашва възможността да хапнем отровна краставица. Всичко било наред, макар че ще продължим да внасяме зеленчука. Нямало как да откажем, такива били изискванията на ЕС. Как другите страни спряха вноса - смелият министър премълча. Ще е много хубаво, ако у нас наистина няма отровни краставици и продължим да си мрем от досегашните отрови и проблеми, които имаме. Макар че те и за Чернобил ни разправяха, че всичко е наред, но да не се задълбочаваме чак толкова.
Все пак не прекалявайте с краставиците. Внимавайте и с пилетата, защото, както разбра тази седмица земеделският министър, в тях се слага много вода, че и вредни соли, за да станат по-тежки и да ни преметнат в магазина. То и в краставицата има 99 процента вода, както твърдяха навремето разни хора, но тя засега поне не е опасна. Министърът явно никога не е готвил през живота си пиле. Ако беше го правил поне веднъж, щеше като баба ми Иванка да знае, че тоя номер с водата е още от времето на соца, но както се казва, по-добре късно, отколкото никога. Дано Мирослав Найденов хапне скоро и пържоли, че и там има проблеми. Отсега го предупреждаваме да внимава и с дините, които скоро ще излязат на пазара, че им инжектират едни неща да станат по-сладки, дето не е за разправяне.
За оцветените мандарини и портокали няма какво да говорим. Който не ги е ял, той не се е омазал, но да не бързаме. Не може всичко наведнъж. Все пак ГЕРБ управляват само от две години. До края на мандата и краставиците ще са прави, и престъпниците в затвора, а дотогава можем да пожелаем само един гутен апетит.