Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Меглена Плугчиева. Снимка Архив
Меглена Плугчиева. Снимка Архив

"Колкото повече жени в политиката, толкова по-резултатна става тя, това е моят принцип. Трябва да работиш двойно повече, за да бъдеш признат, ако си жена политик, особено в България", заяви Меглена Плугчиева, която наскоро приключи петгодишния си посланически мандат в Швейцария и Лихтенщайн, по Би Ти Ви.

"Симеон е уникално явление за България, но не достатъчно оценено, Станишев - амбициозен, даде много, но можеше да даде и повече на страната, Борисов пък е феномен с невероятната си интуиция и прагматизъм". Така бившият ни посланик в Германия обрисува тримата премиери на България, с които е работила като политик.

"Ангела Меркел е сдържан, затворен човек, не дава израз на емоциите, не допуска постоянен и директен контакт с голям кръг от хора. Миграционната политика й е една от най-критикуваните, отвориха се вратите на страната без никакъв контрол, повиши се нивото на престъпност в Германия. 30 милиарда евро струват бежанците годишно, а те трудно се интегрират. Наблюдава се нежелание на новодошлите да се интегрират". Така обясни тя по-слабият от прогнозирания резултат на Меркел на изборите в Германия.