Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш 
СНИМКА: Х/@antonioguterres
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш СНИМКА: Х/@antonioguterres

Посещението на Гутериш в Казан, където Путин е домакин на среща на БРИКС, е още едно доказателство за нулевата остатъчна стойност на ООН в съвременния свят. Самият Гутериш осъди агресията на Русия срещу Украйна, но с посещението си в Казан заличава всички основни принципи на организацията, която е избран да представлява като неин генерален секретар. Дали някой спазва международното право и принципите на международно общуване или ги потъпква с престъпна агресия е все едно за Гутериш. Той може да ходи и да легитимира с присъствието си всякакви бандитски дела - каквото без съмнение е агресията на Путин срещу Украйна.

Тук е мястото да припомним, че съвсем наскоро подвластната на Гутериш Агенция за Палестина бе за пореден път уличена, че назначава за свои служители членове и сътрудници на терористични организации като Хамас. Гутериш е португалски левичар и очевидно спокойно си позволява лукса да обслужва идеологическите и политическите си пристрастия начело на международната организация, която би трябвало да има най-сериозните ангажименти за опазване на международния ред и за защита на жертвите от неговото нарушаване.

Упадъкът на принципите, нормите и законите на международно поведение очевидно се засилва не само поради безнаказаните престъпления на световни диктатори, но и поради аморалното и нелегитимно поведение на поредица световни лидери - включително застанали начело на ключови международни организации - които не намират за необходимо да поддържат публично поведение, съответстващо на техния статут. Жалко!

От фейсбук