Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков и Татяна Султанова на среща с граждани в Сливен
Кирил Петков и Татяна Султанова на среща с граждани в Сливен

Съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков и водачът на листата в Сливен Татяна Султанова представиха визията за развитието на региона и се срещнаха с граждани

Днес в Сливен се проведе брифинг с участието на съпредседателя на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков и водача на листата за народни представители Татяна Султанова. Събитието беше фокусирано върху приоритетите на коалицията за предстоящите избори и конкретните планове за развитието на региона. По време на среща по-рано до предизборната шатра на ПП-ДБ, граждани имаха възможност да зададат своите въпроси и да изразят притесненията си по важни теми, сред които инфраструктурни проекти, корупцията и икономическите предизвикателства в Сливен.

Национална инвестиционна програма: нов модел за развитие на регионите

Татяна Султанова подчерта значението на Националната инвестиционна програма, създадена по време на правителството на академик Николай Денков, като ключов инструмент за развитие на регионите. Тя обясни, че за първи път в историята на България средствата за инфраструктурни проекти се разпределят по прозрачен и обективен начин, без значение от политическата принадлежност на местната власт. "Нашата програма е насочена към инвестиции в хората. Хората са основният и най-важен капитал, в който искаме да инвестираме," подчерта Султанова.

Сливен е сред градовете, които са получили сериозна подкрепа по тази програма – над 74 милиона лева. "Тези средства трябва да се използват за важни инфраструктурни проекти, които ще подобрят качеството на живот на гражданите в Сливен и региона. Ние няма да позволим проектите да се забавят или да бъде злоупотребявано с тях." заяви тя.

от ляво на дясно - Христо Стоянов, общински съветник ПП Сливен, Татяна Султанова, народен представител и водач на листата на ПП в Сливен, Кирил Петков, съпредседател на ПП и Марин Христов, областен координатор на ПП Сливен
от ляво на дясно - Христо Стоянов, общински съветник ПП Сливен, Татяна Султанова, народен представител и водач на листата на ПП в Сливен, Кирил Петков, съпредседател на ПП и Марин Христов, областен координатор на ПП Сливен

Водоснабдяването – приоритет за региона

Татяна Султанова открои проблема с безводието в някои от селата в Сливенска област като едно от най-големите предизвикателства пред местната администрация. "Не е нормално в 21-ви век хората да страдат от липса на вода в продължение на 20 дни в месеца. Това е основно конституционно право и ние трябва да го защитим," коментира Султанова. Тя подчерта, че инвестициите във ВиК мрежата трябва да бъдат сред основните приоритети, а не проекти, които не отговарят на належащите нужди на хората. "Важно е да се фокусираме върху истинските нужди на общините. Разбира се, спортните съоръжения са важни, но когато хората нямат вода, това трябва да е нашият основен приоритет," добави тя.

Корупцията и нуждата от прозрачност

Един от най-важните акценти на брифинга с регионалните медии беше борбата с корупцията. Татяна Султанова подчерта, че трябва да има по-голяма прозрачност в управлението на общинските ресурси и по-добра отчетност за използването на публичните средства. "Едно от основните ни искания е да има открити и честни търгове и конкурси. Хората и бизнесът трябва да имат достъп до цялата информация за обществени поръчки. Липсата на прозрачност отблъсква инвеститорите и създава корупционни практики," коментира тя.

Кирил Петков обърна внимание на значението на антикорупционните закони, които са блокирани в парламента. "Зад трите закона за антикорупция стоят 10 милиарда лева – пари, които могат да се инвестират в детски градини, здравеопазване и транспорт. Тези средства в момента са заложник на корупционни интереси," посочи Петков. Той подчерта, че не може да се приеме спокойно кандидатурата на Борислав Сарафов за главен прокурор. "Няма как да приемем човек като Сарафов, наричан още „осмото джудже“, да ръководи прокуратурата през следващите седем години," категоричен бе той.

Кандидатите за народни представители в листата на ПП-ДБ Сливен със съпредседателя на ПП – Кирил Петков
Кандидатите за народни представители в листата на ПП-ДБ Сливен със съпредседателя на ПП – Кирил Петков

Силна лидерска позиция на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ в Сливен

Екипът на „Продължаваме Промяната“ в Сливен работи активно за разрешаване на основните проблеми в региона – изтичането на населението и връщането на младите хора, инвестиране в инфраструктурата, подобряване на резултатите в образователната система и здравеопазването. Сериозен фокус е и проблемът с водоснабдяването в целия регион, който трябва да се превърне в най-важната и приоритетна местна политика. Ще могат ли предложените мерки да съживят Сливен и да му дадат нова посока на развитие?

Кирил Петков беше категоричен, че водачът на листата на „Продължаваме Промяната“ в Сливен, Татяна Султанова е правилният човек, който ще защити интересите на града и региона. "Татяна Султанова е много борбен човек. Тя винаги е на първа линия, независимо с кого трябва да преговаря. Много съм горд, че сме рамо до рамо." Той добави, че е впечатлен от отдадеността й към местната общност и че нейната борба за по-добро бъдеще на Сливен не спира. "Винаги постига всичко, което може да се постигне от позицията на народен представител. Стане ли дума за Сливен, тя е на първа линия," подчерта той.

Кирил Петков и Татяна Султанова призоваха гражданите да излязат и да гласуват на предстоящите избори. "Това не е просто избор. Това е въпрос на дълг към нашата общност и към бъдещето на България," каза Петков.

Развитието на регионите в страната, както и приоритетната грижа за младите хора са акцент в националната политика на "Продължаваме Промяната".

Кирил Петков и Татяна Султанова засадиха дръвчета в Сливен в духа на посланието „Да се погрижим за България“
Кирил Петков и Татяна Султанова засадиха дръвчета в Сливен в духа на посланието „Да се погрижим за България“

Повече информация за кандидатите в листата на „Продължаваме Промяната“ в Сливен и актуални новини може да следите на https://promeni-sliven.bg

“Продължаваме Промяната – Демократична България” се явява на изборите с номер 26 в бюлетината.