Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас
Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас

Звездните съпрузи са астрални близнаци. В един и същи ден той стана на 80 г., а тя на 55

Чисто гола на снимка - “в облеклото ми по рождение”, но на зашеметяващо високи токчета - този изключително дързък подарък поднесе Катрин Зита-Джоунс за юбилея на съпруга си Майкъл Дъглас.

На 25 септември двамата имаха рожден ден - те са астрални близнаци и винаги празнуват заедно. Той стана на почтителните 80 години, а тя на 55. Любовта им е подпечатана и с две прекрасни деца – син Дилън Майкъл и дъщеря Керис Зита, които са на 23 и 21 г. Майкъл Дъглас е дядо и на две внучета от големия си син Камерън.

Снимката в профил, която бе публикувана в инстаграм, е изключително естетична, черно-бяла и обляна от светлина.

Катрин Зита-Джоунс "както майка я е родила" на снимката подарък за съпруга ѝ
СНИМКА: ПРОФИЛ НА АКТРИСАТА В ИНСТАГРАМ
Катрин Зита-Джоунс "както майка я е родила" на снимката подарък за съпруга ѝ СНИМКА: ПРОФИЛ НА АКТРИСАТА В ИНСТАГРАМ

“След повече от 25 години споделяне на моя рожден ден със съпруга ми идеите ми за подаръци свършват! Това е втори вариант за подарък, топките за голф са вариант едно... разбира се”, написа със закачливо намигане жената, която продължава да е смятана за една от най-красивите в света.

Страстта на Майкъл Дъглас по голфа е наистина пословична. В началото на годината носителят на “Оскар” разказа по телевизията, че именно голфът е онова, което го е сближило с любимата му в началото, защото Катрин също обичала много този спорт. “Прекалено е хубаво, за да е истина”, възкликнал Дъглас, когато разбрал за увлечението ѝ. 

Голата снимка подарък след няколко дни изчезна от профила на звездата от “Маската на Зоро”, но предизвика истинска буря в мрежата. Колко щастлив е бил от този факт 80-годишният рожденик, може само да се гадае.

Майкъл Дъглас и Катрин Зита-Джоунс се

срещат за първи път

по време на филмовия

фестивал в Довил

през 1998 г. По онова време той вече е един от най-ухажваните актьори в Холивуд, наследник е на легендарна фамилия (син е на Кърк Дъглас) и е печелил най-престижната награда “Оскар” два пъти – за “Уолстрийт” през 1988-а и като съпродуцент на “Полет над кукувиче гнездо” през 1976-а.

Тя идва от Уелс, ослепително красива е, а кариерата ѝ лети стремително нагоре. В Довил той представя “Перфектно убийство”, а тя - “Маската на Зоро”, където си партнира с Антонио Бандерас и Антъни Хопкинс.

“Казаха ми, че Майкъл Дъглас иска да се срещне с мен. Бях малко нервна, защото не знаех за какво иска да се срещнем”, разказа актрисата пред Лари Кинг през 2001 г. Антонио Бандерас и тогавашната му жена Мелани Грифит представили Дъглас на младата му колежка и двамата се видели на по питие. “След около половин час ѝ казах: “Знаеш ли, аз ще бъда баща на децата ти”. Тя отговори: “Чувала съм много неща за теб, виждала съм много неща за теб и мисля, че е време да ти кажа лека нощ”, разказва ухажорът. 

Катрин Зита-Джоунс и Антонио Бандерас във филма “Маската на Зоро”
Катрин Зита-Джоунс и Антонио Бандерас във филма “Маската на Зоро”

Шокираната от нахалството му красавица излита от града още на следващия ден. Но той не се предава. Разбира, че тя отива да снима на малък остров в Шотландия, и

урежда там да я чака

огромен букет от рози

като извинение. По онова време Дъглас все още не е приключил окончателно съдебната раздяла с първата си жена Диандра Лукър, от която има син Камерън, но двамата не са заедно от 1995 г.

“Девет месеца по-късно водех дълги разговори с него по телефона, имахме страхотни срещи за вечеря, постоянно се чудех: “Защо не сме заедно?”, разказа още Зита-Джоунс пред Лари Кинг. Постепенно двамата осъзнават, че се забавляват много заедно въпреки 25-годишната разлика във възрастта им. И до днес твърдят, че една от тайните на перфектната им връзка е, че никога не губят чувството си за хумор и им е приятно да споделят компанията си.

През 1999 г. те се сгодяват, а през 2000-а, след финализирането на неговия развод, който му струва 45 млн. долара, прочутите актьори стават семейство. По време на екстравагантната им сватбена церемония през ноември в хотел “Плаза” в Ню Йорк синът им Дилън е на 4 месеца. 

Майкъл Дъглас и Катлийн Търнър в кадър от филма “Романс за камъка”, с който актьорът става световна знаменитост.
Майкъл Дъглас и Катлийн Търнър в кадър от филма “Романс за камъка”, с който актьорът става световна знаменитост.
Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас в страстна целувка
Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас в страстна целувка
Майкъл Дъглас и синът му Дилън на улицата в Киев, Украйна. Двамата бяха там на 11 септември - 2 седмици преди рождения ден на актьора, за да подкрепят народа на Украйна срещу руската агресия.
СНИМКА: РОЙТЕРС
Майкъл Дъглас и синът му Дилън на улицата в Киев, Украйна. Двамата бяха там на 11 септември - 2 седмици преди рождения ден на актьора, за да подкрепят народа на Украйна срещу руската агресия. СНИМКА: РОЙТЕРС

И така вече 24 години брак, който ще отбележат само след месец.

Майкъл Дъглас, роден на 25 септември 1944 г. в Ню Джърси, е дете на холивудската легенда Кърк Дъглас и съпругата му Диана Дил. Никога не се е колебал, че ще бъде актьор, и мечтае за големия екран, но първият му пробив е в телевизията – в сериала “Улиците на Сан Франциско”. През 1980 г. тежък ски инцидент за малко не слага край на прохождащата му кариера, защото за цели 3 години го изхвърля от ангажименти в киното.

Приключенският филм “Романс за камъка” (1984) е първият му бокс офис и го прави световна знаменитост. Предлагат му главната роля заради уменията му да се катери по скали, които придобива, докато гостува на баща си по време на снимките на “Спартак” в Долината на смъртта в Калифорния.

Това, което обаче го превръща в културна икона, са ролите му в култови филми като “Първичен инстинкт”, “Фатално привличане”, “Войната на семейство Роуз”, “Играта”, “Трафик”, “Американският президент”, “Пропадане”, “Призрака и мрака”, “Методът “Комински” и, разбира се, шедьовърът “Уолстрийт”, за който печели “Оскар” за главна мъжка роля. Героят му от тази лента – Гордън Геко,

бе поставен на 25-о място

сред 100-те най-велики

образи в киното

Дъглас е толкова отдаден на работата си, че му слагат прякора Господин перфекционист.

Звездният актьор е известен и като активист на редица каузи, сред които и тази за ограничаване на притежанието на оръжия. Той ѝ се посвещава, след като Джон Ленън е застрелян през 1980 г., а Дъглас се намира по същото време само на 3 пресечки от лобното му място. През 1998 г. актьорът бе определен за посланик за мир на ООН с фокус върху правата на човека.

За 80-ия му рожден ден “единствената”, както той нарече жена си Катрин в интервю през януари, му направи още една изненада. Стройната брюнетка, която също има “Оскар” за мюзикъла “Чикаго”, където показа невероятни певчески и танцувални умения, направи серенада на съпруга си в компанията на Боно от “Ю Ту”, който държеше в ръце торта със свещичка. Двамата изпяха и “Честит рожден ден”. В отговор легендата на седмото изкуство за пореден път се обясни в любов на съпругата си, като написа: “Обичам те с цялото си сърце”. Да си обменят непрекъснато нежни послания, е нещо, което явно също поддържа пламъка на любовта в холивудското семейство.