Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Васил Михайлов бе задържан след серия побои в Перник. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА
Васил Михайлов бе задържан след серия побои в Перник. СНИМКА: РУМЯНА ТОНЕВА

Осъдиха побойника Васил Михайлов и за закана с убийство към приятелката му Боряна, но засега няма да влиза в затвора

Условна присъда от година и 8 месеца с 4-годишен изпитателен срок за закана с убийство на бившето си гадже Боряна Рангелова получи прокурорският син Васил Михайлов. Това реши Софийският районен съд в сряда.

На 28 октомври 2022 г. младежът се заканил с убийство на момичето и започнал да я удря. По това време Михайлов точно бе пуснат от ареста по голямото дело срещу него. То е за серия побои и хулиганства. Освободиха го под домашен арест, а между инстанциите Михайлов се скарал с Рангелова. Тя твърди, че заканите били четири. Причината за тях е, че момичето не искало Васил да кара домашния си арест в нейния апартамент. Заради това, че не се е прибрал на официалния си адрес веднага, а ходил до заведение, Михайлов бе върнат в ареста седмица по-късно.

В сряда той бе оправдан за други 3 закани към Рангелова, която мълчаливо изслуша присъдата. След като я прочете, съдия Яна Димитрова разпореди Михайлов да бъде пуснат от ареста незабавно.

Това е трета присъда за прокурорския син, чийто баща Бисер Михайлов се оттегли като зам-шеф на обвинението в Перник след скандалите с наследника му. Младежът първо беше наказан с пробация от съда в Бургас за побой пред дидискотека. След това го осъдиха условно в Сливница отново за закана за убийство и побой по хулигански подбуди. Жертвата е мъж от Перник, пребит до детска площадка в миньорския град. Тази присъда обаче е влязла в сила около година след като Михайлов се заканил на гаджето си. Затова по това дело бе осъден на година и 8 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок. А в сряда Софийският районен съд кумулира двете присъди и постанови най-тежкото наказание от година и 8 месеца условно с 4-годишен изпитателен срок. Прокурор Георги Иванов каза, че ще протестира. Обвинителят ще иска и Михайлов да бъде върнат в ареста. До разглеждането на мярката му за неотклонение обаче Васил ще бъде на свобода в родния Перник, освен ако не го задържат по друго разследване. Той е проверяван за конфликти със съкилийници и рисуване на нацистки символи.

Голямото дело срещу Васил Михайлов е за няколко побоя и хулиганство в Перник. През 2022 г. градът излезе на протест срещу него. Съдиите и прокурорите от Перник обаче си дадоха отводи, защото дълги години са работили с баща му в една сграда. Затова делото се води отново в Софийския районен съд. Васил Михайлов беше повече от 2 години в ареста заради обвиненията срещу него. Пускаха го и отново го връщаха пак там по различни причини.

До първия му арест се стигна, след като нападна и преби футболния треньор Румен Андонов. След това и други негови жертви разказаха за издевателствата му, появиха се съмнения, че прокурорите в Перник са го прикривали. Кметът на града Станислав Владимиров застана на страната на хората в града. Бащата на Васил - Бисер, миналата година бе проверяван за побой над съпругата си и дори обвинен от Софийската градска прокуратура. Горната инстанция обаче отмени привличането като обвиняем, тъй като жената яростно защити мъжа си и каза, че е паднала по стълбите. На 10 декември Бисер Михайлов трябва да бъде разпитан по делото за побоите. (24часа)