Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Даниел Боримиров, Мило Борисов, Борислав Георгиев и Наско Сираков по време на общото събрание на “Левски”. 


СНИМКА: LAP.BG
Даниел Боримиров, Мило Борисов, Борислав Георгиев и Наско Сираков по време на общото събрание на “Левски”. СНИМКА: LAP.BG

Мило Борисов, който дава по 8 млн. лв. на година на "сините", официално влезе в управата на клуба, вече е част от надзорния съвет

"Левски” се е бил запътил към фалит, но заради намеса на мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков това е било предотвратено. Това стана ясно от думи на мажоритарния собственик на “сините” след края на общото събрание на столичани.

“Клубът се управлява по коренно различен начин от една година и 3 месеца. Ако не бях направил тази промяна преди една година и шест месеца (тогава се състоя раздялата с треньора Станимир Стоилов и изпълнителния директор Иво Ивков - б.р.), клубът да беше фалирал досега”, обясни Сираков.

“Аз не съм бил лице на никой в живота си. Казвам се Наско Сираков, който не го е разбрал, си е за негова сметка. На 62 години няма да стана лице на никого. Заради Борислав Георгиев и Даниел Боримиров клубът вече се управлява по коренно различен начин. Откакто аз съм мажоритарен собственик на “Левски”, всякакви спекулации за финанси са излишни, защото няма нито една стотинка в последните 4 и повече години, която да не е минала по банков път. Тук не се носят чували с пари. Не че някой е изразил такива съмнения”, каза още Сираков.

В същото време, както “24 часа” информира, собственикът на компанията, която е генерален спонсор на “сините” - Мило Борисов, влезе в надзорния съвет. Бизнесменът е поканен в управата на клуба от Наско Сираков. Борисов заема мястото на досегашния представител на спонсора на столичния гранд Венцислав Димитров. В управата на столичани остават Сираков и Антон Краус.

“Левски” няма задължения към спонсора. Нашият ангажимент към клуба бе ревизиран преди няколко месеца. В момента

плащаме около

680 хиляди лева

на месец

Общата сума на годишна база наближава 8 милиона”, каза новият член на надзорния съвет на “сините” Мило Борисов.

И добави: “Няма да имам управленски функции. Нашата задача в надзорния съвет е да контролираме и да наблюдаваме процесите. Управителният съвет управлява клуба. През изтеклите години не съм имал отношение към управлението на клуба. Като част от надзорния съвет на “Левски” мога да помогна не с компания, а персонално. Натрупал съм опит в чужбина, а клубът е на такъв етап, в който мога да съм му полезен в качеството си на бизнесмен”, каза още Борисов.

Мажоритарният собственик на “сините” Наско Сираков обеща, че отново ще застане пред медиите, но този път не заради промени, а за информиране на всички левскари

за проекта

за новия

стадион

на клуба

Към момента единственото, което спира столичния гранд за това, е, че областната управа не е прехвърлила стадиона на общината.

“След като придобием разрешение за право на строеж, ще дадем пресконференция, на която ще изнесем изключително интересни факти и какво е свършено. А то е много”, каза още Сираков.

Заради споменато добро управление на клуба дълговете на столичани вече са 4,5 млн. лв. А приходите за тази година са рекордни - около 34 млн. За миналата година те са били скромните 20 млн.

Очаква се до края на 2026 г. “синият” клуб да изчисти всичките си задължения, които са единствено към НАП и Столична община.

“През месец май догодина започва плащането на лихвите към НАП, а към края на 2025 г. ще започне плащането и на лихвите към Столична община. 4 585 810 лв. са лихвите, но върху тях не се начисляват лихви”, каза членът на управителния съвет на “Левски” Борислав Георгиев.

“Общо 15,3 млн. лв. сме изпратили към Националната агенция по приходите, общината и доставчици. Към доставчици в момента нямаме задължения.

Приходите за

2024 година от

трансфери са

10,7 млн. евро,

разходите по тях са 2 568 000, т.е. трансферен резултат за зимата и лятото от 8 202 945 лева. Входящите трансфери са в размер на 1 406 048 лева. Като извадим разходите за изходящите трансфери и входящите направени, трансферната чиста печалба е 6 796 896 евро”, каза още Георгиев.