Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БСП е вече на задкулисието, на хората с много пари, на хората, които искат да я използват за лична изгода. Така бившия председател на социалистическата партия Корнелия Нинова отговори на въпрос на кого е БСП в сутрешния блок "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Тя, заедно с Георги Свиленски, Иван Ченчев и Крум Дончев бяха изключени от партията.

Тя обърна внимание на твърдението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че БСП им е естествен партньор. Заместниците ми в сегашното ръководството на БСП реагираха полупозитивно - Гуцанов заяви от трибуната, че уважава ГЕРБ, Вигенин заяви, че може, но без Борисов в ГЕРБ. За мен това е тежко предателство към избирателите на БСП, които 8 години водихме битка срещу модела ГЕРБ. Това е едно от последствията от изключването ми, каза още Нинова. Според нея за много кратко време са се случили няколко неща.

Едното е прегръдката с ГЕРБ, което ще е най-голямото предателство, изброява Нинова. Второ - хората, напуснали или изгонени от БСП, след като са направили свои партии и са работили срещу БСП, се върнали, седнали на масата на преговорите на БСП и сега редели листите.

Трето - връщане на либералното управление на БСП за сметка на консервативното. 

Четвърто - наложи се стил, който никога не ми е бил познат: силов, газене на устав, на закони, на правила, мачкане на хора, заплахи, продължи Нинова. В резултат на това - партията се разцепи отгоре до долу. Нинова отрече колаборация с МЕЧ на Радостин Василев.

Ще стъпя на опита си - на 1 май направихме подобно обединение с 30 формации и на 9 юни резултатът ни се срина, обясни Нинова и допълни, че може да се изгуби твърдото ядро. Шансът е да спечелим периферия. Дали ще успеят - зависи, пожелавам им успех, каза още Нинова и изрази надежда БСП да премине 4-процентната бариера.  

Корнелия Нинова заяви, че че вече съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент. "Вече да, защото се разбива държавността и партийната система".

Според нея президентът Румен Радев е част от този процес.

"Той е вреден за демократичните устои на държавата".

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента Румен Радев, но "президентът не ги иска".

"Едно слагане към президента, което според мен няма им се получи