Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски Снимка: ДПС
Делян Пеевски Снимка: ДПС

Командващият Военновъздушните сили ген. Петров и шефът на авиобаза Граф Игнатиево ген. Русев да подадат оставка незабавно! Това поиска председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

"Командващият ВВС генерал-майор Димитър Петров и бригаден генерал Николай Русев, командир на 3-та авиобаза Граф Игнатиево следва незабавно да подадат оставка от постовете си, след трагичния инцидент на авиобаза Граф Игнатиево днес, при който загинаха двама български пилоти".

"Те трябва да поемат отговорността за трагедията, а компетентните разследващи органи да установят причините за тази тежка катастрофа и виновните, за да се стигне до трагичния инцидент и загубата на човешки животи", пише в изявлението. 

Двама са загиналите в авиоинцидента в Граф Игнатиево, потвърдиха служебният премиер Димитър Главчев и министърът на отбраната Атанас Запрянов, които са на мястото на инцидента.

"Самолетът е излетял технически изправен. Да, той е реновиран. Повече не можем да коментираме, защото вече в базата се намира и Военна прокуратура", уточни министърът на отбраната.

Загиналите са майор Петко Димитров Димитров на 51 години и старши лейтенант Венцислав Атанасов Дункин на 28 години.