Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Непартиен премиер, експерт по подобие на италианския министър-председател Марио Драги е рецептата за управление, която съпредседателят на "Промяната" Кирил Петков защити от парламентарните кулоари.

Той отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес отново отправи оферта за джентълменско споразумение за управление.

"За да си джентълмен, трябва да си изпълняваш думата. Истината е, че си нямаме доверие. Иначе нямаше да сме на това дередже", каза Петков.

Според него изходът от политическата криза е премиер, равно отдалечен, икономист или юрист. Зад който всички да се съгласим зад определена програма", каза той. 

„В Италия този модел проработи много добре. Аз бях премиер, когато Марио Драги бе също премиер. Той бе един експерт, напредна в политиките на Италия по един мащабен начин. Вярвам, че 7 милиона българи трябва да намерим достоен непартиен премиер, на когото да имаме доверие", подчерта Петков.

Напоследък се чувствал като в "Майстора и Маргарита". И се оплака, че се вкарвали абсурдни закони като за смяна на пола на деца от ИТН, за чуждите агенти на "Възраждане" и др. 

Петков настоя политиците да се концентрират върху програма за младите хора.