Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убийството станало в неделя в тази сграда.

СНИМКА: БИ ТИ ВИ/КРАСИМИР КЪНЧЕВ
Убийството станало в неделя в тази сграда. СНИМКА: БИ ТИ ВИ/КРАСИМИР КЪНЧЕВ

През цялото време бил в дома на убитата в Шумен, прерязал гърлото и китките ѝ заради нейни чатове с бившия

Мъж закла приятелката си в Шумен от ревност, но вместо да каже на полицията, призна първо пред родителите си. После часове наред разиграва криминалистите. За жестокото убийство МВР научава около 16 часа в неделя.

По това време в полицията се обаждат майката и бащата на 31-годишния мъж. От него те научили, че 29-годишната му приятелка е мъртва. Затова се свързали със спешния тел. 112 и подали сигнал за безжизненото тяло в апартамента ѝ на централната улица “Цар Освободител” №1. Адресът е на по-малко от 2 километра от областната полиция и местното районно управление.

Криминалисти и съдебен лекар дошли за минути. Веднага се разбрало, че жената е убита - била с прерязано гърло и китки. Приятелят ѝ обаче не признавал, че той е извършителят и опитвал да заблуди полицията. Няколко пъти сменял версията, преди да се пречупи и да разкаже какво се е случило. Бил задържан, а от апартамента на жената е иззет нож. Смята се, че именно с него 31-годишният мъж е заклал приятелката си.

Първоначално шуменската полиция обърка местните хора с официалното си съобщение, от което по-скоро се разбираше, че убиецът не е бил в апартамента и е бил издирван. “В резултат на проведени множество оперативни и процесуално-следствени действия часове по-късно той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града”, написаха от ОД на МВР-Шумен. В същото време домоуправителят на блока Радослав Боев бе цитиран от медии да казва, че мъжът, за когото полицията смята, че е убиецът, живее в същия апартамент от 2 месеца. И докато той през цялото време е вътре до убитата млада жена, хората се чудеха дали не е някъде из града.

Мъжът не е осъждан, няма и криминални регистрации. По неофициална информация с жертвата са били гаджета. Той обаче ревнувал, че тя продължавала да си пише с бившия си приятел. Очаква се полицията и прокуратурата да дадат официален брифинг във вторник с повече детайли. Първоначално се смяташе, че той ще е в понеделник, но се оказа, че властите чакат резултати от експертизи.

В местни сайтове жестокото убийство предизвика множество коментари. И докато едни насаждаха омраза, други настояваха шуменската полиция да покаже снимки и видео. “Замъглени да са, но да видят всички жертви на насилие какво става, когато си мълчат. Първо вербално насилие, после шамар, после счупен нос, юмруци и накрая резнат гръклян. Ако не се търпи това насилие, то ще изчезне, но понеже се търпи... стават още по-свирепи”, написа анонимен потребител.

Предполагаемият убиец е задържан за до 72 часа и ще му се иска постоянен арест.