Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

Синът на Корнелия Нинова е чел лекции в Оксфорд, по-миналата седмица - във Виена, където е изнасял лекция за технологиите в изкуствения интелект. Преди дни е бил и в българския университет "Инсайт", за да помага на български учени да развиват технология.

"На 32 години е синът ми и няма никакъв проблем", допълни Корнелия Нинова по Би Ти Ви. Тя рядко говори за личния си живот и близките си, но този път го направи в разговор в тв студиото по повод приетия тези дни закон за училищното и предучилищното образование. В него се забранява пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация.

Нинова донесе в студиото "Наръчник за сексуалното здраве на лесбийки и бисексуални жени", който по думите й се предлагал в медицинския кабинет на частна гимназия. По думите й такъв тип пропаганда не е проблем да се прави с хора, навършили 18 години, пълнолетни. "Не сме против всеки да избира живота си, но не да се прави пропаганда сред децата", каза тя.

Нинова обясни, че ако ученик заяви различната си ориентация, това не е пропаганда, а е такъв, какъвто си е. "Да не изкривяваме темата - и учителите, и децата са свободни хора. Но да не става практика в училище да пропагандираме."

Същевременно от БСП е внесено законово предложение райският газ да бъде включен в списъка с наркотични вещества. От този проблем печелят много хора, става въпрос за див лобизъм и много пари, затова подозирам, че не се включва в дневния ред на парламента, каза Нинова.