Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убиват премиерката на Индия Индира Ганди на 31 октомври 1984 г.
Убиват премиерката на Индия Индира Ганди на 31 октомври 1984 г.
  • Докато е на среща с Людмила Живкова, я кара да предаде на когото трябва, че ще има покушение над премиерката на Индия

Как баба Ванга успява да предупреди за убийството на премиерката на Индия Индира Ганди? Тази невероятна история разказа специално пред "24 часа - 168 истории" близкият приятел на пророчицата Стоян Петров, които е бил и неин преводач на срещите й с руснаците. Той шокира България и Русия през 2019 г., когато създаде филма "Ванга – човек и феномен", където показа неизлъчвани досега кадри и неизвестни предсказания на ясновидката. През 2023 г. написа и книгата "Ванга: Пътят на феномена".

Стоян Петров, който бил близък приятел на Ванга и неин преводач при срещите й с руснаци. Той създаде филма за нея "Ванга - човек и феномен" и написа книгата "Ванга: пътят на феномена".
Стоян Петров, който бил близък приятел на Ванга и неин преводач при срещите й с руснаци. Той създаде филма за нея "Ванга - човек и феномен" и написа книгата "Ванга: пътят на феномена".

"Пророчицата била на среща с Людмила Живкова в София, знаете, че двете бяха особено близки – разказва близкият ѝ приятел Стоян Петров. – Дъщерята на Тодор Живков вече била запленена от Индия и говорела на леля Ванга за тази страна. Тя ми сподели, че изведнъж по време на разговора им духът на стар индиец седнал срещу тях и казал, че е дядото на Индира Ганди. Искал да предупреди за покушението и да я предпази. "Роклята ѝ ще я погуби", казал на Ванга. Тогава тя "видяла" оранжево-жълтата ѝ рокля цялата в кръв. Внезапно се пренесла на друго място и гледала как премиерката се приготвяла за среща с известен режисьор и актьор. Заради снимките решила да облече хубава жълта рокля и след минутно колебание не сложила тежката бронирана жилетка под нея.

Малко след това видяла куршумите, които се впивали в тялото ѝ

Толкова била ясна картината, че за първи път се стреснала от свое предсказание. Затова веднага го разказала на Людмила с молба да го предаде на когото трябва при следващото си посещение в Индия."

Людмила Живкова била особено близка с баба Ванга.
Людмила Живкова била особено близка с баба Ванга.

Дъщерята на Тато изпълнила заръката на петричката пророчица и предупредила един от шефовете на охраната на Ганди, но не се взели никакви мерки, защото именно те подготвяли покушението.

"Леля Ванга ми каза, че се е върнала към това предсказание, когато през 1984 г. гръмнала новината за убийството на Индира Ганди – допълва Петров. – Видяла, че Людмила, която също не била вече между живите, съобщава за нейното видение, но точно чрез охраната Ганди била предадена и до нея така и не стигнало пророчеството. "Така е то, когато Господ реши, нищо не може да помогне", каза ми пророчицата. Тогава обаче видяла и че за индийското семейство лошите неща нямало да свършат и по същия начин, изключително кристално, видяла и убийството на сина ѝ Раджив. Замислила се и попитала наум: "Господи, защо е тая омраза и ненавист срещу тези хора?". А гласът ѝ отговорил, че Индира искала да промени основите на държавата, да създаде нов модел на човешки отношения, като напълно освободи страната от колониалната зависимост. Това видимо не съвпадало с плановете на кукловодите..."

Затова и по-късно, на 21 май 1991 г.,

Раджив Ганди, който вървял по стъпките на майка си

и бил премиер на Индия, е убит по време на предизборна кампания от тамилска терористка камикадзе.