Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху Снимка: Twitter/@Megatron_ron
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху Снимка: Twitter/@Megatron_ron

Евреите не могат да бъдат смятани за окупатори на собствената си историческа родина, заяви израелският премиер Бенямин Нетаняху в отговор на днешното становище на Международния съд на ООН, че израелските селища на Западния Бряг нарушават международното право.  

"Нито едно грешно решение в Хага няма да изкриви тази историческа истина, също както и законността на израелското заселване във всички територии на нашата родина", каза Нетаняху.

По-рано днес Международният съд на ООН заяви, че заселническата политика на Израел и експлоатацията на природните ресурси в палестинските територии нарушават международното право, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Прехвърлянето от страна на Израел на заселници на Западния бряг и в Йерусалим, както и поддържането на тяхното присъствие от страна на Израел, е в противоречие с член 49 от Четвъртата женевска конвенция", се казва в становището, цитирано от БТА. Освен това използването на природните ресурси е "несъвместимо" със задълженията на Израел като окупационна сила.