Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Проф. Георги Рачев
Проф. Георги Рачев

В следващите пет дни ще е топло, горещо, много горещо - с около над 2 градуса над нормата, а нощите ще са тропически с температура над 20 градуса.

И в предишни години сме имали подобни високи температури, но сега жегата стана много продължителна и организмът на човека не може да си отдъхне, това е опасното. Това посочи климатологът проф. Георги Рачев пред Би Ти Ви.

За следващите 5 дни вероятно градусите ще се вдигнат още малко нагоре, но може би към 23-25 юли ще усетим понижение с около 5-7 градуса.

В Пловдив средната денонощна температура ще е 29-30 градуса. По поречието на Дунав температурите ще стигнат до 43 градуса. Във Варна ще е малко по-горещо от Бургас, водата на морето ще е 26-27 градуса, но Свищов и Плевен ще отнесат най-голямото затопляне.се задържат със средна денонощна температура 29-30 градуса. 

Навсякъде е топло в Северното полукълбо, има много голяма вероятност това да бъде третата поправка на рекордите от 2007 и 2012 г., и да стигнат абсолютен връх.

В Белград ще стигнат до 40 градуса в понеделник, на Балканите и особено в Украйна са подложени на поток от топъл въздух. В Кувейт и Северна Африка с 51 градуса ще са едно от най-топлите места в света.

Това лято има вероятност да спечели палмата на първенството с около градус и половина нагоре - това е притеснително, смята проф. Рачев.