Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Путин

Снимка: Уикипедия
Владимир Путин Снимка: Уикипедия

Владимир Путин ще бъде спрян в опита си да заплашва Европа. Това заяви Джо Байдън, който държа реч в началото на Срещата на върха на НАТО във Вашингтон. Президентът на Съединените щати каза, че отбранителният съюз е по-силен от всякога. Байдън заяви, че лидери на авторитарни режими искат да разрушат световния законов ред. Той нарече войната в Украйна най-голямата криза в областта на сигурността от поколения.

Байдън се закани, че Владимир Путин ще бъде спрян в опита си да заплашва Европа. Това ще стане с помощта на Алианса. Байдън обяви, че Съединените щати, Германия и Италия ще предоставят допълнителни стратегически ракетни установки на Киев.

Слово държа и генералния секретар на Алианса. За Йенс Столтенберг това е последна годишна среща. За дългата му и успешна служба Байдън му връчи най-високото гражданско отличие в Съединените щати.

„Един милиард души в Европа, Северна Америка и по целия свят ще берат плодовете на вашият труд през годините. Под формата на безопасност, свобода и благоприятни възможности. Затова, с удоволствие ви удостоявам с най-високата награда - президентски орден на свободата", каза Байдън, цитиран от NOVA.