Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАДА ГЕШЕВА
РАДА ГЕШЕВА

Синът на учителката Рада Гешева - Георги Генджов, задържан за убийството ѝ, е вменяем, може да носи наказателна отговорност и да търпи наказание.

Това съобщи наблюдаващият делото прокурор Ангел Георгиев, посочвайки данни от изготвената експертиза. Той уточни, че и по време на убийството задържаният е бил вменяем.

Днес в Окръжния съд започна разпоредително заседание по делото срещу Генджов, обвинен за убийството на майка си. То ще продължи по общия ред, а следващото заседание е през август.

Генджов е с обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин и в условията на домашно насилие. 

Наказанието, което може да му бъде наложено, е 10 до 20 години "лишаване от свобода", доживотен затвор или доживот без право на замяна.

Обвиняемият бе доведен с белезници в съдебната зала. Вътре  говореше несвързано и няколко пъти повтори "300 000 обезщетение".

В ареста поведението му е напълно нормално и адекватно, нямам представа защо е такова сега, посочи прокурорът. И допълни, че събраните доказателства безспорно сочат, че той е автор на престъплението.

64-годишната учителка по български език и литература Рада Гешева бе открита мъртва в квартирата на сина си през януари тази година. В тялото ѝ имало десетки пробождания с нож, а синът ѝ - Георги Генджов, сам съобщил в полицията и направил самопризнания за деянието.

По-късно стана ясно, че ударите с нож били 67 , от които 62 прободно - порезни и 5 порезни.

Защитникът на задържания, адвокат Ваня Радиева, посочи, че той имал дългогодишен конфликт с майка си, която е искала да го лекува в психиатрична клиника. Между тях често пламвали скандали, тъй като 25-годишният мъж отказвал да се лекува.

Девет вещи лица са назначени по делото ,  призовани са петима свидетели. Сред тях са  бабата на Георги Генджов и баща му.