Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КОРНЕЛИЯ НИНОВА
КОРНЕЛИЯ НИНОВА

"Политическата обстановка в България е доста турбулентна. Има разпад на държавността. Не функционира изпълнителната власт. В тежка криза сме. Трябва да се гледа сериозно на третия мандат."

Това обяви депутатът от БСП Корнелия Нинова, която бе избрана в НС от Благоевградски избирателен район и  от областния център започна обиколка и срещи в общините. Призна, че в БСП има проблеми и те ще се решават от партията, не каза дали ще се кандидатира отново за председател на БСП, не коментира и случващото се в ДПС и "Величие".

"Не бива да се гледа на третия мандат като на нещо несериозно. Досега на него се гледаше пренебрежително. Той се осъществява много трудно, но сега трябва да се гледа по-сериозно", заяви Нинова. Според нея вариантите за изход от политическата криза са активността да се увеличи значително или да има надпартиен разум.

Смята, че при евентуални нови предсрочни избори може да има още по-ниска активност и по-лесно преодоляване на бариерата от 4%, което означавало още по-фрагментиран парламент, наситен с много политически партии. Надява се на следващи избори БСП в област Благоевград да има по-добри резултати. По повод коментарите, че не е влязла като депутат от 25 МИР-София, а от Благоевград, защото е обещала на вече независимия Калоян Методиев да стане депутат, Нинова лаконично коментира, че на никого нищо не е обещавала.

Бившият лидер на БСП алармира за внесено предложение от служебния кабинет за актуализация на бюджета. Според нея това било притеснително, случвало се „тихомълком". Имало промяна в инвестиционните програми на общините, приети в Закона за държания бюджет. 180 проекта засягат област Благоевград като най-много са в областния център - 71. Направени са корекции – едни суми са намалени, други не. Но общата стойност на всички проекти била увеличена до над 6 млрд. лв. 

"Кметовете не трябва да се притесняват, но трябва да са в непрестанен диалог с Министерството на финансите, с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с депутатите от региона. Не казвам, че е опасно, но обръщаме внимание на този факт. В този хаос, в тези вътрешно политически проблеми, това може да мине тихомълком и никой да не му обърне внимание", допълни Нинова  и обясни, че по тази причина ще обиколи всички общини и ще се срещне с ръководствата, за да сподели темата с тях.