Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Отцепниците от "Величие" разказаха на трибунка в парламента защо са напуснали групата
Отцепниците от "Величие" разказаха на трибунка в парламента защо са напуснали групата

Заради загубено доверие в ръководството на парламентарната група шестима депутати от "Величие" са решили да я напуснат, с което я затриха.

"Няколко са основните проблеми, които ни образуваха това напрежение и породиха това недоверие. Започваме със закъсненията от страна на нашия председател Николай Марков, за което така и не получихме обяснение. Научихме от медиите, че са ни били предлагани празни чекове. Уверявам ви, че това не се е случвало на никого от нас. Липсата на яснота по този въпрос също породи недоверие. Последвалото гласуване за комисията за правилника, което се случи по указания на ръководството, допълнително нагнети отношенията", изреди депутатката Красимира Катинчарова.

Тя добави и изненадващото искане на извинение от Ивелин Михайлов и позицията за програмно правителство, изложена пред президента Румен Радев по време на консултациите. Редовите депутати не знаели за нито едно от двете предварително, а разбрали от живото излъчване.

Постовете на Марков във фейсбук, с които той се разграничава от депутатите, ги оскърбявали и все едно не принадлежат към каузата на "Величие" в парламента.

Катинчарова обясни, че няма никакво действие по основните приоритети на партията от кампанията.