Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Денков, Божидар Божанов, ген. Атанас Атанасов и Кирил Петков излизат от срещата с президента.
СНИМКА: Румяна Тонева.
Николай Денков, Божидар Божанов, ген. Атанас Атанасов и Кирил Петков излизат от срещата с президента. СНИМКА: Румяна Тонева.

Не виждам с какви очи Бойко Борисов ще иска подкрепа за това, което представя. Това заяви акад. Николай Денков след консултациите при президента Румен Радев относно предложението на ГЕРБ за правителство на малцинството. 

"Разговорът беше дълъг. Ние препотвърдихме нашата позиция. Не сме обсъждали трети мандат. Обсъдихме как можем да направим ефективна борбата с корупцията", каза още той. 

Ръководството и на трите партии сме напълно единни. Всякакво желание и опити за интриги нямат никакво основание в момента, каза Денков на въпросите има ли разцепление в коалицията. 

Експертната програма беше сложена на масата, те отказаха да я подпишат казвайки, че може, но без срокове. Какво значи това?, коментира академикът запитан готови ли са от обединението да подкрепят експертно правителство и програма.

Този подход, който ГЕРБ използват е абсолютно погрешен от наша гледна точка. Преди имахме ясна програма и беше свалено правителството, допълни бившият премиер.

“Хората казват: “на кривата ракета космосът и пречи”. Седем пъти Борисов получава мандат, да вземе да състави правителство вече“, настоя пък лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

В момента тече процедура за съставяне на правителство. Мандатоносител е ГЕРБ, а в същия момент се появяват снимки, че снайперисти са накацали на оградата му (на Борисов). От отговора на президента разбрах колко е пестелив. Тук на Балканите се случват разни такива неща, продължи Атанасов.

“Намеквам, че една от заплахите идва отвън. Една от версиите за това, което се случва идва отвън. Не съм ги публикувал тези снимки, видял съм ги. С тази тема ни занимават неслучайни хора - хора, които са в парламента. Имена няма да казвам. Аз като отговорен човек в парламента, който цял живот се е занимавал със сигурност, нямам право да пропусна този въпрос. Освен, че сме питали тук, ние ще искаме в парламента изслушване по темата от служебния премиер, от вътрешния министър - да дойдат и да обяснят какви са били причините да се повиши степента на защита на председателя на партията мандатоносител”, каза той. 

"Една от основните проевропейски ценности е върховенството на правото, това беше една от основните причини ГЕРБ и ДПС да съборят предходното правителство. Само да се слагат едни етикети и да не се гледа какво се слага под тях е неконструктивно", заяви пък бившият министър на електронното управление Божидар Божанов.