Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цончо Ганев Снимка: Велислав Николов
Цончо Ганев Снимка: Велислав Николов

"Целта на ПП-ДБ е да "обединят", т.е. да разбият сегашните служби, да премахнат досегашните директори и да сложат послушни техни, за да изпълнят плана си". Така депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев коментира в парламентарните кулоари плановете на управляващото мнозинство за реформи в службите за сигурност. "Ние винаги сме казали, че нито сега е момента, нито това е начинът, нито това правителство има легитимността да го прави", добави още той.

Първо пред "24 часа" Атанас Атанасов от ПП-ДБ анонсира идея за сливане на военното и цивилно разузнаване, това обаче явно не се подкрепя от ГЕРБ и ДПС, поне на този етап. Заради оттеглената подкрепа генералът обяви вчера, че се оттегля като председател на комисията за специалните служби в НС.

"Доста срамно е ПП-ДБ да казват, че Атанас Атанасов се оттегля, защото имал достойнство и изпълнявали поетите ангажименти по отношение на ГЕРБ. Те управляват с ГЕРБ, първо, и второ - председател на комисията остава Бойко Рашков, отново от ПП-ДБ. Лицемерието е факт", разгневи се Ганев. Според него всичко, което наблюдаваме в момента, е изпълнение на чутото в изтеклия запис на ПП за овладяване на службите.