Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тодор Тагарев
Тодор Тагарев

Военният министър Тодор Тагарев е работил като съветник на Министерството на отбраната на Украйна, но за това не е получавал заплащане. Това разказа той по време на изслушване в парламента.

"Аз съм работил като съветник на министерството на отбраната на Украйна между 2005 и 2014 г., посещавайки регулярно Киев. Работейки в различни международни формати, съм предавал своя опит по въпроса на планиране на отбраната и ресурсното управление и помощ как да се изгради цивилен капацитет за планиране, за да могат да работят по-гладко гражданско-военните отношения. За тази си работа от украинска страна не съм получил нито една гривна или какъвто и да е еквивалент паричен", каза Тагарев.

След изслушването пред журналисти той обясни, че е работил в международен формат по линия на НАТО и други организации.

"Ние често се подценяваме, но нашият опит от около прага на новия век, когато бях директор на планиране на отбраната като цивилен, се считаше за много ценен и евентуално полезен за Украйна. Аз работих със съответната дирекция с цивилен ръководител в МО, посещавайки Украйна през 1-2-3 месеца, в зависимост от тяхната готовност да приемат съвети. Плащаха ми съответните международни организации, те покриваха разходите по тези пътувания", каза още Тагарев и отрече да е работил директно с армията на Украйна.