Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

БСП задвижиха процедурата по свалянето на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Социалистите внесоха в деловодството на парламента проект на решение за това.

Документът е на основание мотивите на главния прокурор Иван Гешев, който поиска имунитета на Борисов на 2 юни.

"Дава разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Бойко Методиев Борисов, по искането на главния прокурор на Република България, вх. № 49-327-00-2 от 2 юни 2023 г.", гласи текстът на документа.

По-рано днес Нинова се качи в деловодството на Народното събрание, за да се запознае с документите, които Гешев внесе срещу Борисов. На тяхно основание той поиска неговия имунитет. Тя обясни, че те са между 600 и 700 страници и че тепърва ще се запознава с тях. Ядоса се обаче, че другите партии в НС не са задвижили процедурата по имунитета, заради което решили да вземат нещата в свои ръце и да напишат проект за решение за свалянето на имунитета.

Документът трябва да бъде вкаран в дневния ред на парламента и депутатите да го гласуват.

От ГЕРБ обаче попитаха дали Гешев не ѝ натиска бутонът Ентър и не я държи с нещо. Като депутатът им Маноил Манев дори я обвини, че се държи като асистентка на главния прокурор.