Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РАДОСТИН ВАСИЛЕВ
РАДОСТИН ВАСИЛЕВ

Напусналият ИТН депутат, присъединил се към ПП, насрочи пресконференция за утре, на която ще коментира разговорите за кабинет на ПП-ДБ с ГЕРБ

Изненадваща пресконференция е насрочил за утре бившият спортен министър Радостин Василев, който в момента е депутат от "Продължаваме промяната - Демократична България". Напусналият "Има такъв народ" депутат е задал и тема на публичната си изява - „Коалицията между ПП-ДБ и ГЕРБ“. Събитието е обявено като такова на оглавяваното от него гражданско сдружение "Силна България".

Във фейсбук Василев анонсира пресконференцията си, добавяйки: "Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!". Към него върви и видео, в което има отрязъци от записи като "Мишо Бирата", кадри напомнящи за "Барселонагейт" и снимките с кюлчета. 

Колеги депутати на Василев бяха изненадани от новината за пресконференцията. Веднага се появиха спекулации дали той няма да опита да "разбие" коалицията, търсейки недоволни от колаборацията с ГЕРБ.

В средата на месеца името на Василев отново бе обект на коментари, след като се оказа, че той не бе подал заявление за доброволно отказване от имунитета си. Прокуратурата го искаше заради подозрения за заплахи срещу бивша депутатка от ИТН Христинка Иванова. Без малко щеше да се стигне до ситуация, в която специална временна комисия в парламента да изяснява казуса. В крайна сметка той се отказа от имунитета си. 

В края на 47-то НС Василев, който дотогава бе министър на спорта от квотата на Слави Трифонов, реши да напусне партията и опита да отцепи ще депутати от бившата си партия. Оказа се, че Христинка Иванова е била една от агитираните от Василев, а зам.-шефът на ИТН Тошко Йорданов дори публикува записи, които според него уличават Василев.