Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йордан Цонев от ДПС
Йордан Цонев от ДПС

Защо Йордан Цонев не бе отстрелян заедно с Делян Пеевски и другите зам. - председатели на движението в писмото на Ахмед Доган с искането за оставки - различни конспиративни теории раздвижиха социалните мрежи. В списъка с исканите оставки не попадна и Искра Михайлова. И в момента Йордан Цонев е на трибуната на парламента като зам.-шеф на НС, но той е и заместник на Делян Пеевски в партията ДПС. 

Според депутат от групата на Доган единствената причина е, че с "пожалените" Йордан Цонев и Искра  Михайлова почетният председател целял да докаже на външния свят, че битката в партията  не е етническа, каквато тя всъщност е.

В момента в цялата страна се пали напрежение точно на основа на противопоставянето българи срещу турци в ръководството на партията - нещо, срещу което Доган десетилия се бореше, обявявайки се за пазител на етническия мир. 

Наблюдателите тълкуват сутрешната тв поява на бившия кмет на Кържджали Хасан Азис като знак какво ще се случва оттук нататък в яростната война в ДПС. Упровляващият пет мандата крепостта на движението Кърджали даде да се разбере, че Ахмед Доган няма да напусне позицията на наблюдател, каквато има от повече от 10 години след атентата с газовия пистолет по време на национална конференция на движението.

Така във войната срещу Пеевски ще се хвърлят фракционерите. Според член на устава на движението фракционерството е забранено и така Доган ще чака кой от двата лагера ще победи, но най-интересното е кого ще посочи за председател.