Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Няма да преговаряме за правителство с "Възраждане"!

Това обяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в пост, публикуван на Фейсбук страницата му.

По-рано пред тв "Евроком", той каза, че преговори между ПП-ДБ и "Възраждане" за съставяне на парламентарно мнозинство са възможни, но при изпълнение на определени условия от страна на председателя на националистическата партия Костадин Костадинов.

"Костадинов наричаше нашите избиратели ''жълтопаветни тъпаци'' и ''розови фашисти''. Той трябва да се извини и да докаже, че не е проруски проект. Той трябва да докаже, че е патриотичен и национален проект. Патриотизмът може да е обща тема. Той трябва да докаже, че няма проруски възгледи", каза още Кирил Петков пред телевизията . "Ще отида на разговор с ''Възраждане'', ако говорим за закона в съдебната власт", уточни той в ефира на "Евроком".

Петков написа още във Фейсбук:

"Омръзна ми от медийни внушения, чрез преразказ, с които се заблуждават хората.

В 50-то Народно събрание има две потенциални мнозинства:

1: ГЕРБ и ДПС

2: Възраждане, БСП, Величие, ИТН

Нека да е ясно, ППДБ не може да бъде част от тези две мнозинства, защото ние сме антикорупционна и проевропейска коалиция. Нашите избиратели може да са абсолютно спокойни за това.

Вчера ясно казах, че в този парламент всички партии, които говорят, че са антикорупционни на думи, нека първо го покажат на дела като подкрепят закона за съдебната власт, закона за личния фалит и закона за защита на корупционни сигнали, които ще вкараме.

Така няма да сме изгубили историческо време и ще сме продължили реформите в България, дори когато в този парламент правителство не е възмножно".