Закуска по сицилиански
Гранита се е превърнала в неразделна част от закуската на хората в Сицилия. Изглежда като сладолед, но представлява заскрежен лек меланж от шам фъстък и захар. В жегите тази приятна микстура действа освежаващо и ободряващо.
Някои предпочитат да започнат деня с аранчини - местен специалитет, който по един невероятен начин може да обеди в едно повърхност от печено тесто, криеща мека вътрешност от ориз и телешко рагу с доматен сос.
Конусовидното изпълнение на аранчините издава, че хората, които са ги направили идват от източната част на Сицилия, където всичко е подчинено на вулкана Етна. В Палермо например аранчините имат най-проста кълбовидна форма.
Вечерите на острова са твърде пищни, за да бъдат описвани накратко, затова ще ще отдам почит само на стартера от овче твърдо сирене пекорино с брускети, патладжани, рукола и маслини...
От фейсбук