Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катрин Зита-Джоунс отправи горещо послание към Кърк Дъглас на 101-ия му рожден ден. Актрисата отиде на страницата си в "Инстаграм", за да сподели специално послание за легендарния актьор и баща на съпруга й - филмовата звезда Майкъл Дъглас.

Катрин публикува забавна снимка от рождения ден, на която възрастният актьор е седнал в скута й.  А отдолу се чете мило посвещение: "101 днес !!!! С любимия ми татко на коляното . Честит рожден ден на моя прекрасен, вдъхновяващ и любящ баща Кърк. Обичам те с цялото си сърце!"

На 9 декември 2017 г. легендата Кърк Дъглас навърши 101 години. Ветеранът актьор, продуцент, режисьор и автор е роден на 9 декември 1916 г. в Ню Йорк и е една от последните живи звезди на "Златната ера" на филмовата индустрия.

Първата му роля в киното е във филма "Странната любов на Марта Ивърс през 1946 г. и скоро скоро след това се превръща в една от най-популярните филмови звезди на 50-те и 60-те години на ХХ век. Всъщност Дъглас понастоящем е номер 17 в списъка на най-големите в Американската филмова академия за всички времена.

Той получава първата си номинация за Оскар за ролята си през 1949 г. във филма "Шампион". След това играе в поредица от знакови ленти, като публиката лесно го идентифицира благодарение на отличителния му глас и разчленена брадичка. Получава втора номинация  за Оскар за своята незабравима роля в „Лошият и красавицата“ (1952) и трета номинация за портрета на  Винсънт Ван Гог в "Желание за живот" (1956).

През 1955 г. Дъглас създава филмовата компания Bryna Productions, която започва да продуцира редица филми, включително Paths of Glory (1957), както и блокбъстърът "Спартак" (1960). 

На рождения си ден миналата година Дъглас жалеше за загубата на дългогодишния си приятел Ланкастър , който почина през 1994 г.

- Къде е Бърт [Ланкастър]? Къде е Лорънс Оливие? Всички са изчезнали. Липсват ми. Чувствам се самотен ", каза той.