Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ресторант ADOR: Нова сцена за световни кулинарни звезди

Световноизвестният Michelin шеф-готвач Lionel Levy поставя началото на поредица от гастрономически събития от най-висок клас

София оживя с вкусовете на Марсилия този април! Ресторант ADOR на хотел InterContinental Sofia се превърна в сцена на истински кулинарен спектакъл, дирижиран не от кой да е, а от световноизвестния шеф-готвач Lionel Levy. Носителят на звезда Michelin и гуру на средиземноморската кухня пренесе гостите на незабравимо пътешествие за сетивата в две ексклузивни вечери.

Още с влизането в елегантната обстановка на ADOR, усещането беше за нещо специално. Чаша шампанско и интригуващ амюз буш зададоха тона, преди шеф Levy лично да представи своята четиристепенна „одисея на вкуса“. Гостите бяха изумени от смели комбинации като синьопер тон с отлежало говеждо и ботарга, а абсолютен фурор предизвика неговата авторска интерпретация – „Буябес милкшейк“, гениално намигване към класическата марсилска супа.

Всяко ястие беше като произведение на изкуството, допълнено от изисканите вина на Clarence Dillon Wines от Бордо, собственост на принц Робърт от Люксембург и партньор на наградите "Оскар". Магията на вечерта беше подсилена от кадифения глас на Жаклин Таракчи  от „Гласът на България“, която изпълни френски шансони, пренасяйки всички гости директно на Лазурния бряг.

„Това е театър на вкуса“, сподели самият Levy. И наистина беше – вечер, в която храната, виното, музиката и атмосферата се сляха в перфектна хармония, оставяйки във всички присъстващи усещане за сладка еуфория и спомен за едно истинско средиземноморско бягство в центъра на София. А ресторант ADOR и хотел InterContinental Sofia определено вдигнаха летвата, доказвайки, че могат да докоснат звездите – буквално и преносно!

 

Видео

Коментари