Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Атанас Атанасов Кадър: БНТ
Атанас Атанасов Кадър: БНТ

Лично моя воля е да не бъда водач на листа. Това заяви Атанас Атанасов от "Демократична България". 

"В такъв един процес няма доволни и недоволни. До последния момент сме изчислявали къде имаме по-голям интерес или кой има по-голяма възможност да събере подкрепа", допълни той.

"Лично моя воля е да не бъда водач на листа. Някои са удовлетворени, други не са", заяви Атанасов.

По думите му темата е ясна, някой може би е получил нещо повече. 

"В самото начало на преговорите за този парламент имаше съгласие да не променяме старата решетка, защото от избори към избори няма време да се променят. Загубихме много гласове, защото се нагърбихме на 2 пъти да създадем редовна власт", заяви Атанасов пред БНТ.

"В такъв един процес има различни интереси. Коалицията ПП-ДБ е сплотена и готова за поредната битка и имаме план как да се пресече служебната власт и да се създаде редовно правителство", допълни той.

Знакови имена на "Да, България" изпаднаха от челните места в листите на коалицията с "Продължаваме промяната". Ивайло Мирчев и Антоанета Цонева през юни водиха в Добрич и Разград, но коалицията не взе мандати и те не влязоха в 50-ото НС. Затова ги сменят нови лица, за тях се търсеха избираеми позиции другаде.

На женските си остриета залага ПП-ДБ в тази листа, където втора остава Лена Бориславова - както през юни.

Лидерска пък е листата на коалицията в столичния 23-и МИР. Водач е Кирил Петков, втори Атанас Атанасов от ДСБ, а едва 7-и е Божидар Божанов - лице на "Да, България" след оставката на Иванов. Очаква се обаче да стане депутат от листата в 25-и софийски район, там е пети.