Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: ФЕЙСБУК НА ЕМИЛ ДЖАСИМ
СНИМКА: ФЕЙСБУК НА ЕМИЛ ДЖАСИМ

ТАТЬОВОТО НА 5!

Не знам с какво съм заслужил тая чест и тая привилегия, но съм благодарен на жена ми, че преди 5 години на тази дата геройски се справи с тая възтежка задача да даде живот на сладураната от снимката и да ме превърне в баща - най-голямата награда в живота ми.

Младата дама пее на български, английски и немски, танцува на сладурански, скача от 1.5 метра височина безстрашно в морето и най-важното - знае какво е обич, защото с майка ѝ я обичаме безмерно и не спираме да ѝ го показваме.

Разбира се, понякога се налага да бъдем и строги, макар хич да не ни се иска.

Защото ролята на родителя, струва ми се, е антиномична и включва в себе си това, че ние, родителите, трябва да се погрижим за това да не трябва след един момент насетне да се грижим.

За щастие това изобщо не се налага често, защото детенцето просто чува и разбира.

Никога не съм знаел, нито съм вярвал, че човек може да изпитва подобна безусловна любов, с каквато ни изпълва непрестанно.

Винаги съм си представял, че много ще се радвам и смея с детето си, но никога не съм и предполагал, че е толкова смешно и забавно.

Безгрижната сладурана (пу, пу, да я насѐрат кокошките! както казваше бабата на моя съученик Ицето) не само внимава в картинката, ами е талант в подреждането и даването на наставления кое и как е правилно, хем с майка ѝ я отглеждаме много либерално на принципа, че ако нещо не застрашава (вече сме на ниво "твърде много" здравето, живота и достойнството на нея и на останалите, няма драма.

Ако вярвах в зодиите, щях да възкликна "Истинска дева!".

Но най-впечатляващо при момиченцето с феноменалната памет (на моменти е притеснително коооооолко внимаваме с майка ѝ какво обещаваме, защото със сигурност трябва да го изпълним после, тъй като нищо не се забравя) е чувството за хумор, което е наистина... смешно. 😳

С майка ѝ (благодаря ти ❤️🥰) не искаме детето ни да в послушно, а да му помогнем да се научи да прави разумни избори.

Засега Безгрижната сладурана се справя с тая наистина трудна задача да се оправя със света със завидни благородство и радост.

Пожелавам ѝ да е жива и здрава.

Това да е обичана не спираме да ѝ го даваме с майка ѝ, роднините ни и приятелите ни.

Честити 5, мило дете! ❤️

С мама те обичаме повече от всичко на света 🥰

Твой горд и неразбиращ с какво те е заслужил баща ❤️

P.S. И да, днес денят е по-важен от всички други дни в годината.

Защото преди пет години на бял свят дойде детето, което на въпроса "Искаш ли да ядеш или още не?" отговаря категорично и съвсем съзнателно:

- Още да!

От фейсбук