Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Надежда Нейнски 
КАДЪР: Нова
Надежда Нейнски КАДЪР: Нова

За мен оценката винаги е, когато един човек излезе от позиция. Защото, когато си в светлината на прожекторите и на висока позиция, всичко работи за теб - медийно, обществено, вятърът духа в платната ти. Но когато излезеш от позиция, тогава човек може да прецени реалната си тежест - дали е оставил името си извън институционализирана позиция. За мен е огромно удовлетворение, че години по късно, където да пътувам из Европа, хората знаят коя съм и се ползвам с много добър авторитет.

Политиката е много труден път, имало е моменти, в които ми е идвало да се откажа, имало е много разочарования и трудности. И човек някой път си казва: Струваше ли си всичко това? Още повече, че политиката е посия, както казва народът. Свърши се с Хубавото Наде. Когато влезеш в голямата политика, там има само интереси и външността няма никакво значение. Затова за мен тази преценка за пътя ми вече, след като съм излязла от позицията на външен министър, ми носи удовлетворение и равновесие, кара ме да видя, че съм съхранила целостта си. Ако трябваше да извървя пътя, щях да го извървя по същия начин.

Тази изповед направи външният министър на страната ни в периода 1997-2001 г.  Надежда Нейнски в предаването "Тук и сега" на Деси Банова по Нова тв. Тя сподели че е била любопитно дете,  пишела стихове и превеждала поезия.

Като по-голяма се запалила по журналистиката и искала да кандидатства, но не ѝ разрешили. Записала българска филология и до днес е силно свързана с литературата, признава тя.

„Където и да пътувам в Европа, хората знаят коя съм и се ползвам, нескромно казано с много добър авторитет", споделя Нейнски. Признанието идва по повод, че според нея тежестта на един човек си проличава, едва след като не заема важен пост. Казва, че неведнъж е искала да се откаже от политиката, защото е труден за вървене път. Имала и немалко разочарования. По думите ѝ обаче всичко си е струвало.

„Той е мечтател и това е нещото, което може би най-много харесах в него. За него изкуството е неговата същност, а бизнесът е по-скоро инструмента, чрез който той се реализира като артист". Така Надежда Нейнски описва съпруга си Светлин.