Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На 11 август се навършват 28 години от смъртта на пророчицата Ванга.
На 11 август се навършват 28 години от смъртта на пророчицата Ванга.
  • Пророчицата разказва пред близкия си приятел Стоян Петров, че през 1941 г. фюрерът я посещава
  • Ясновидката видяла кървави картини и счупени кръстове, но отсякла: "Ти си голям военачалник, от името ти ще треперят векове след теб! Но не тръгвай на изток, ще загубиш всичко"

"Беше юни 1992 г. Заведох при леля Ванга един руснак, който имаше личен проблем. С нас бе и една българка, чиято дъщеря тя бе кръстила. Когато влязохме при нея, каза, че е много уморена, защото имала среща с един от "господарите на света", или, както се изрази, "с един от кукловодите". Обясни, че е изтощена, защото усетила същите тъмни сили, които я посетили и при срещата й с Хитлер. Тогава жената до мен подскочи и я попита кога се е виждала с него. Никой дотогава не знаеше, че е имало такова нещо."

Така започва невероятната история за срещата на петричката пророчица с фюрера, която близкият неин приятел Стоян Петров разказа специално пред "24 часа – 168 истории" по повод навършването на 28 години от смъртта на баба Ванга. Тя почина на 11 август 1996 г. Петров посещавал нееднократно пророчицата, като често бил преводач на срещите ѝ с руснаци. Петров шокира България и Русия през 2019 г., когато създаде филма "Ванга – човек и феномен", където показа неизлъчвани досега кадри и неизвестни предсказания на ясновидката. През 2023 г. написа и книгата "Ванга: Пътят на феномена".

На 11 август се навършват 28 години от смъртта на пророчицата Ванга.
На 11 август се навършват 28 години от смъртта на пророчицата Ванга.

"Тя започна да разказва, че било мразовито, но слънчево утро в края на април 1941 г.

– посочва режисьорът на филма за Ванга. - Нахранила животните и шетала из двора, когато усетила особено раздвижване около себе си. Вятър нямало, но нещо голямо и с огромна мощ се движело безшумно. "Достигна ме и ме натисна, едва дишах, сякаш бях дълбоко под вода... Големи сенки на много духове скриха небето, а аз, едва дишайки, се вцепених от уплаха. Всичко наоколо замря и си помислих да не би пак вихър да идва? Но животните мълчаха, не блееха уплашено", споделяше тя. Нейният невидим спътник - гласът, ѝ казал: "Идва някой, Ванге, и води всичко това със себе си!". Тогава две коли с невъобразим грохот спрели пред къщата ѝ. Тя чула висок, нетърпящ възражение глас на чужд език, рязък и неприятен.

След това мъже с ботуши влезли без покана в двора ѝ"

Тогава един от тях казал на български: "Ти ли си сляпата, дето предсказва?". Ванга отговорила: "Аз съм". Мъжете започнали да говорят помежду си и трима от тях се приближили до нея. Единият попитал на чуждия език, а другият превел: "Знаеш ли кой съм аз?".

Стоян Петров, който бил близък приятел на Ванга и неин преводач при срещите й с руснаци. Той създаде филма за нея "Ванга - човек и феномен" и написа книгата "Ванга: пътят на феномена".
Стоян Петров, който бил близък приятел на Ванга и неин преводач при срещите й с руснаци. Той създаде филма за нея "Ванга - човек и феномен" и написа книгата "Ванга: пътят на феномена".

"В този момент леля Ванга започнала да вижда различни картини – отбелязва Стоян Петров. - Първо - голяма колесница с черни, сякаш призрачни коне и огромна армия. Кървави битки, бодлива тел, камари трупове в затворнически дрехи. Разстрели, масови гробове... Умиращи жени и деца и много кръв. А между тях навсякъде имало едни и същи знаци с пречупени кръстове. Тя не знаела, че пред нея в този момент стои Адолф Хитлер, но видяла жестокостта, която причинява навсякъде. И му казала: "Ти си голям военачалник, командваш огромна армия, ще завладееш много държави, а от името ти ще треперят векове след тебе". Немците се зарадвали на чутото, а преводачът превел и думите на фюрера:

"Да, никой не може да ме спре, ще завладея половината свят,

а арийската раса ще господства над почти всички народи и нации". Изведнъж обаче леля Ванга го прекъснала и отсякла: "Но на изток не тръгвай! Гледам, натам си се запътил. Ще загубиш всичко, наистина всичко!".

Хитлер се ядосал и надменно изсъскал през зъби

Той не можел да повярва, че една сляпа българска селянка се осмелява да му каже подобно нещо и да се усъмни в армията и могъществото му.

"Усетих надвисналата опасност с цялото си тяло. Даже леко се свих и замрях, останала без дъх – разказвала Ванга на Стоян Петров. - Внезапно светъл лъч с огромна мощ раздра небесата, разпръсна всички сенки, обгърна ме, както майка детенцето си. Добра и светла енергия ме заля и понесе, а заедно с мен и всичко наоколо и ме изпълни с увереност и сила. Черният воин и войската му изчезнаха, сякаш се стопиха в светлината. Някак си пораснах и станах висока, а тримата пред мене се смалиха, станаха дребни като глинените фигурки, с които си играят децата. Поех дълбоко въздух и с ясен и спокоен глас казах: "Ти сам дойде, не съм те викала.

Казвам само това, което виждам, и това, което силите искат да ти кажа. Ако не ми вярваш, след около час в къщата с високата топола на другия край на селото

черна кобила ще роди конче с бяло петно на челото

Може би това ще те убеди в думите ми. Отиди и провери."

Хитлер и спътниците му бързо си тръгнали от дома на Ванга, която тогава била едва 30-годишна.

Същата вечер в селото се разнесла новината,

че се е родило конче с бяло петно на челото, а хората на фюрера били там и уплашили всички.

Никой не обърнал внимание на думите на младото момиче, но през 1945 г. те се сбъднали. Безнадеждно губейки войната, Хитлер премества щаба си в Берлин. В бункера, изграден под градината на канцлерството, прекарва последните си дни и слага край на живота си на 30 април 1945 г.

Въпреки че разказва подробно случката пред Стоян и другите двама свидетели, Ванга така и не споделя никога след това кой е бил човекът, който я е посетил преди тях, но твърдяла, че е бил един от главните играчи в света, с мощ, по-голяма от тази на Хитлер.                                                    

Хитлер се ядосал как една сляпа българска селянка се осмелява да му говори по този начин.
Хитлер се ядосал как една сляпа българска селянка се осмелява да му говори по този начин.