Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симеон Дянков
Симеон Дянков

Лидерът на ГЕРБ може да остане в историята с влизането на страната в Шенген и еврозоната, каза бившият финансов министър на ГЕРБ

Ниската избирателна активност има и добра страна - политиците няма да посмеят да предизвикат следващи избори. Народът не ги иска. Трябва да има редовно правителство. Има възможност за кабинет в център-дясно с ГЕРБ, ДПС и ИТН и възможност за премиер в лицето на Бойко Борисов.

Това каза в сутрешния блок на  Би Ти Ви бившият финансов министър Симеон Дянков. Според него ако премиерът е друг, ще има спекулации кой взема решенията и дали не го командват по телефона.

"Трябват стабилни ръце, а Борисов е най-опитният и стабилен политик", каза Дянков и честити рождения ден на лидера на ГЕРБ. Той е категоричен, че има явно мнозинство с ясни приоритети.

Съгласен е, че преди време ИТН искаха да чегъртат ГЕРБ, но и ПП също, а са направиха правителство с тях.

"ДСБ и "Да, България" не са десни партии в последните години. Десни са ГЕРБ и ДПС. Правителство може да се направи само с първия мандат. Да, ГЕРБ нямат 80 депутати, но трите партии заедно имат достатъчно мнозинство. Само с ДПС няма да стане заради миналото. Следващото редовно правителство може да вкара България в еврозоната и Шенген. Така Борисов ще остане в историята", каза още Дянков. Според него влизането на ПП в политиката има положителни страни, защото всичко станало по-прозрачно.