Баба не спираше да кълне на унгарски, на зулусите готвеше чакалака и иберийски прасета
Хора, не си го измислям, това е истинско меню, дневно при това, т.е. само един ден от от всички останали, вероятно има и далеч по-силни предложения. Сега вземете карта, разположете върху нея гозбите и свържете точките с линия.
Ето това е истинската България, от 3,60 до 7,80 лв. кулинарен полет, от баба, която не спираше да кълне на унгарски, докато правеше гулаша за уморените овчари, през Кавказ до братско Хонолулу. Ами зулусите, които наемахме за ратаи през жътва, и баба им готвеше вкусната чакалака, за да им мине носталгията по далечна Африка? Ами иберийските прасета, които дядо караше от пустата Андалусия, а после претакаше зелето, за да имаме за Коледа традиционната иберико манджа?
Единствено славяните, поради дългото китайско робство, си бухаха ориз на корем, със свиня.
Свинска гулаш чорба на баба 3.60лв
Свински кавказки шашлик на скара с комбнирана гарнитура 7.80лв
Пилешко бутче хонолулу с пържени картофи 5.70лв
Свинско иберико с кисело зеле 6.20лв
Картофен френски огретен 4.40лв
Кюфтенца с бял сос чака лака върху картофено пюре 5.40лв
Свинско с ориз по славянски 5.80лв
От фейсбук
Най-четени
-
Въпреки старанието ми...
Въпреки старанието ми все още има и някакви хора, които ме харесват. От
-
Най-българската приказка
НАЙ-БЪЛГАРСКАТА ПРИКАЗКА Свраките си посрали гньездото, па сврачетùята реклù на майкя си: „Мамо! Да идеме да тражиме друго гньездо!", а она им казàла: „Деца
-
Галерия Истини и измислици в “Гладиатор II”
Римските императори наистина са правили наумахии - възстановки на морски битки с кораби и реални жертви, но без акули Истинският Луций може да не е доживял до зряла възраст
-
Галерия Откривателят на Парцалев и създател на Сатирата отказва да е партиен секретар
Умира в жестока катастрофа, в която по чудо оцеляват Стоянка Мутафова и Невена Коканова Заради непростимия гаф не вписват името на Енчо Багаров като основател Вбесява Вълко Червенков
-
Галерия След две епохални постижения в Космоса България се връща в играта
Людмила Филипова и Нели Симеонова с времеви мост възобновиха производството на космически храни, за да възстановят славата ни на трета страна в света През 2024 г