Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Какво ви е необходимо:

1 голяма кисела зелка; 700 г свински джолан с кост; 1 с.л. свинска мас; 1 с.л. краве масло; 1 ч.л. червен пипер; 1 чушка халапеньо, нарязана на ситно;

3 скилидки чесън, нарязани на половинки; 1 ч.ч. червено вино; няколко листа дафинов лист; черен пипер; 1 ч.л. захар

Pixels Сира

Наситен тъмнорубинен цвят с дълбина. Виното показва богат букет от плодова сортовост – тъмни плодове, черница, синя слива, нотка виолетка и благородна барикова зрялост с нюанси на сладки подправки. Едно запомнящо се вино с впечатляваща атака, богат букет, много добра структура, дължина и апетитен финал. Виното е комплимент за консистентни храни и великолепен избор за блюда от свинско, агнешко, говеждо, дивеч, барбекю, избрани колбаси и твърди сирена. Сервира се при температура 16-18 °С.
Наситен тъмнорубинен цвят с дълбина. Виното показва богат букет от плодова сортовост – тъмни плодове, черница, синя слива, нотка виолетка и благородна барикова зрялост с нюанси на сладки подправки. Едно запомнящо се вино с впечатляваща атака, богат букет, много добра структура, дължина и апетитен финал. Виното е комплимент за консистентни храни и великолепен избор за блюда от свинско, агнешко, говеждо, дивеч, барбекю, избрани колбаси и твърди сирена. Сервира се при температура 16-18 °С.

Начин на приготвяне:

Нарежете зелето на ситно. Овкусете джолана с черен и червен пипер от всички страни. Намажете кожата с малко масло и с помощта на нож направете няколко дупки между месото и кожата. В тях сложете скилидките чесън. Намажете дъното и стените на гювеча със свинската мас. Разстелете половината зеле на дъното на гювеча заед- но с половината от нарязаната чушка халапеньо и с част от да- финовите листа. Поръсете с малко червен, черен пипер и за- хар. Захарта се използва, за да убие леко киселото и соленото от зелето. Сложете джолана върху киселото зеле и отгоре завийте с останалото зеле и подправки. Залейте всичко с ча- шата червено вино. Поставете капака на гювеча и го сложете в загрята фурна. Изпечете за няколко часа на бавен огън.

 Вижте още рецепти с вино на 24chasa.bg