Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пицата е най-известното италианско ястие, което е познато в цял свят. Представлява плосък и в повечето случаи кръгъл хляб, който се пече в пещ. Традиционно се покрива с домати или се намазва с доматена паста и се гарнира обилно с моцарела. Добавянето на други съставки зависи от региона и кулинарните предпочитания.

Какво ви е необходимо:

Pixels ROSE Гренаш 2022 Красив сьомга цвят. Плодов финес с нотки на червен грейпфрут, ранна череша, малина и екзотично ухание. Вкусът има свежо начало, с отлична хармония, пикантна дължина и плодов финал. Виното е много добър комплимент за вегетарианска храна, паста, пица, бели меса, риба, пернат дивеч – фазан, пъдпъдък, специалитети от морски дарове на средиземноморската кухня и меки, консистентни сирена. Сервира се охладено, 10-12 °С.
Pixels ROSE Гренаш 2022 Красив сьомга цвят. Плодов финес с нотки на червен грейпфрут, ранна череша, малина и екзотично ухание. Вкусът има свежо начало, с отлична хармония, пикантна дължина и плодов финал. Виното е много добър комплимент за вегетарианска храна, паста, пица, бели меса, риба, пернат дивеч – фазан, пъдпъдък, специалитети от морски дарове на средиземноморската кухня и меки, консистентни сирена. Сервира се охладено, 10-12 °С.

За тестото: 150 г брашно; 1 яйце; 100 мл прясно мляко; 1 пакетче мая върху тестото: 2 с.л. сметана за готвене; 100 г гъби, нарязани на половинки; 50 г шунка на слайс; 100 г настърган кашкавал; 1 с.л. зехтин; риган

Начин на приготвяне: Загрейте леко млякото и разтворете в него маята. Оставете около 5 мин да шупне, прибавете брашното и яйцето. Омесете меко тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 30 мин. Върху набрашнен плот разточете тестото на кръгла кора, прехвърлете в тава и намажете със сметаната. Отгоре подредете гъбите, шунката и поръсете с кашкавал и риган. Печете в предварително загрята на 200 °C фурна за около 25 мин.