Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Искрен Митев
Искрен Митев

Като дете любим ми беше българският филм "Куче в чекмедже", чудех се как куче в чекмедже - несъвместимо е. Това, което се случва в българския парламент, е същото. На мафията чекмеджето е празно вече

Днес съм с вратовръзка на математически символи, с това искам да кажа на мафията - не ви излезе сметката.

Това заяви депутатът от ПП Искрен Митев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. Той обясни, че е бил на площада в деня на гласувана оставка на Никола Минчев, хората му стискали ръката. Били такива, които са направили тук бизнес.

"Костадинов отдавна сравнява ставащото тук с Майдана. Аз обаче се надявам да има още протести. На тях са хора, които виждат какви безсмислени злини стават. Защо трябва да има избори сега."

По повод спречкването преди дни в пленарната зала между Митев и Костадинов депутатът от ПП обясни, че лидерът на "Възраждане" бил там, за да напада.

"Нарече ме охлюв и аз на другия ден отидох на работа с вратовръзка на охлюви. Човек не трябва да се взима на сериозно - като ми казват, че съм охлюв, ще го покажа. Тези сблъсъци в Народното събрание показват, че мафията иска да ни изблъска. В петък един колега от ДПС, който е от 20 г. в парламента, блъсна Настимир Ананиев. Той не падна, но парламентът падна.

Като дете любим ми беше българският филм "Куче в чекмедже", чудех се как куче в чекмедже - несъвместимо е. Това, което се случва в българския парламент, е същото. На мафията чекмеджето е празно вече.

На протеста в четвъртък не видях измет, а майки с деца, упешни хора и образовани. Българската граница не беше българска в последните 10 г. Не виждам по-добър пример от това, че си я върнахме. Защо се бърза да свалят правителството - несъвместими партии се обединиха.

Според мен не всички от "Възраждане" са лоши - има свестни хора. Време е всеки депутат да поеме своята отговорност при гласуването на бюджета."

Той обясни, че не може един човек да е незаменим и неговия пост да по-важен - това им казвал и Кирил Петков. "Аз не виждам по-достоен премиер от него", допълни Митев.