Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Каква е била актрисата като малка, за голямата ѝ страст - театъра, и какви съвети дава на дъщеря си, чуйте днес в подкаста “24 часа от живота”

Преди да влезе в класа на проф. Стефан Данаилов, Стефания Колева била приета във ВИТИЗ със специалността актьорско майсторство за куклен театър.

“Всички в класа бяха толкова колоритни. През цялото време се чудех какво правя и как са ме взели при тях. Те пеят, танцуват, ритмични, адски освободени, аз стоя в един ъгъл и не мога да се престраша да се кача на сцената. Всеки път сърцето ми щеше да се пръсне, когато трябваше да се случи това. Проф. Рускова беше много стриктна, ако закъснееш 5 мин, заключваше вратата и ти води цял ден отсъствие, а аз винаги закъснявах леко”, разказва в подкаста “24 часа от живота” актрисата Стефания Колева. “Първият ми етюд беше пълен потрес и професорката каза: “Повече такива психически отклонения на сцената не искам да гледам”. Това пред целия клас. Никакъв подход. Наврях се под масата от срам и нямаше сила, която да ме убеди, че ставам за това. Само ревях по коридорите, нямах самочувствието да направя каквото и да било. Много трудно започнах да се преодолявам”, разказва Колева.

Един ден в коридора на ВИТИЗ я среща Мариус Куркински, който също преди години бил в класа на проф. Рускова, преди да отиде при проф. Крикор Азарян. Двамата се заговорили и той ѝ казал, че следващата година клас взима Стефан Данаилов и може да опита. “През акъла ми не беше минало такова нещо. Както бях цялата в сълзи, изведнъж те спряха и си казах: да, това ще направя. Явих се на приравнителен изпит с риск да загубя студентски права, защото преди това имах две четворки по кукли и актьорско майсторство. Когато имаш такива оценки, не можеш да влезеш директно в друг клас. Трябва да държиш изпит, да се съгласи цялата катедра и да го подпише ректорът. Това се случи и съм изключително благодарна на Стефан Данаилов, че видя идиотията и таланта в мен и ме прие в класа си”, казва вече с усмивка Стефания Колева.

 Още от историите на актрисата може да чуете във всичките ни подкаст платформи:

Spotify

Apple podcast

Google podcast

Pocket Casts

Overcast

Deezer