Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко  Борисов по традиция ще води  25-и МИР 
 и Пловдив-град.
Бойко Борисов по традиция ще води 25-и МИР и Пловдив-град.

Лидерът първи и в Пловдив, Росен Желязков е в Благоевград, Даниел Митов във Варна, а от Смолян - синът на Тодор Батков

Дамско дуо избра Бойко Борисов за битката в София. Самият той по традиция води листата в столичния 25-и МИР, определян за лидерски, тъй като много от председателите на партии оглавяват кандидатските списъци там.

Йорданка Фандъкова влиза отново в парламента след 15 години. Тя бе избрана за депутат през юли 2009 г., но изкара само 10 дни на банките, защото стана министър на образованието, а три месеца по-късно и първата жена - кмет на София. Остава в историята и с това, че е най-дълго управлявалият столицата кмет - 14 години. Наскоро Борисов обяви, че я връща в активната политика като депутат. Очаква се поведе в 23-и МИР.

Младата звезда на ГЕРБ - юристката Рая Назарян, която бе в преговорния екип с ПП-ДБ, прави още по-висок скок в партийната кариера и застава начело в третия район в София. Юристката изгря, когато Десислава Атанасова бе избрана в КС, стана и зам.- шеф на парламентарната група.

Освен в София, също традиционно Борисов ще води отново и в Пловдив-град. А ако номинациите на местните структури там бъдат уважени,

и кметът Костадин Димитров също ще бъде избран

за депутат. Но по-скоро издигането му е символично, ГЕРБ надали ще оголи кметския стол, казват партийци. Така стои въпросът и със заместниците му Владимир Темелков и Иван Стоянов. Първият отговаря за образованието и бизнесразвитието, а другият -за  екологията.

Листата за Пловдив е изпратена до централата на партията за одобрение, но засега ясен е само водачът. Втората и третата позиция се очаква да са за сегашните депутати Десислава Трифонова и Радомир Чолаков. В проектосписъка е и зам.-кметицата на район “Източен” и бивш общински съветник Станислава Лулчева. Номиниран е също и съветникът Стефан Шилев. Под тепетата обаче коментират, че не е уместно хора, заели наскоро постове в местната власт, да ги изоставят заради парламентарния вот.

В сряда ГЕРБ-СДС започна да регистрира листите си. Повечето знаковите за партията имена запазват местата си на водачи от последния вот.

Разместване има в Пловдив-област, където водач ще е шефката на 44-ото НС Цвета Караянчева. Миналата година там първи бе Вежди Рашидов, но се оттегли от политиката и ГЕРБ през август 2023 г. след скандала с уловените от неизключени микрофони в НС негови думи за протестите в подкрепа на нарязаната Дебора от Стара Загора. Караянчева остава начело и в Кърджали, откъдето през последните кратки парламентарни мандати ГЕРБ не успя да вкара депутат. Останала извън събранието, тя стана съветник на групата.

Начело в Благоевград ще е доскорошният председател на 49-ото НС Росен Желязков.

Последното 22-о място там по традиция е за Стефан Апостолов-Поли, синът на кмета на Симитли

Футболният съдия е шампион по преференции и в пет поредни избора от последното място се изкачва на първо или второ.

Изненада в Смолян пък се оказа Тодор Батков-младши. “Без да се замислям приех поканата на ГЕРБ да бъда издигнат за кандидат за народен представител от гражданската квота”, написа във фейсбук синът на най-дългогодишния собственик на “Левски” Тодор Батков. Водач там отново е д-р Красимир Събев.

Тома Биков този път ще е първи в Силистра. На мястото на Десислава Атанасова в Разград отива Делян Добрев, който обаче запазва и Хасково. Лидерът на СДС Румен Христов последно ще е първи в Монтана.

В Русе начело застава общинският лидер на ГЕРБ Бедрос Пехливанян, сега съветник в ОС. На 18 януари 2022 г. съпругата му Еранухи - собственичка на верига аптеки, бе отвлечена и убита заради 30 хил. лв. Три дни по-късно давамата ѝ убийци бяха задържани, осъдени са на първа инстанция.

Бившият министър на образованието Красимир Вълчев отново застава начело в Стара Загора и Шумен. В Пазарджик пак е Екатерина Захариева, във Велико Търново - проф. д-р Костадин Ангелов, Томислав Дончев е в Габрово, Деница Сачева в Добрич, Николай Нанков в Ловеч, Росица Кирова във Видин, Даниел Митов във Варна (там втори е бившият спортен министър Красен Кралев), Георг Георгиев в Перник, а Теменужка Петкова в Търговище.

Цвета Караянчева
Цвета Караянчева
Росен Желязков
Росен Желязков
Тодор Т. Батков
Тодор Т. Батков