Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Глупостта, алчността и лакомията са избор точно толкова реален, колкото и политическият.

Докато се намират хора, които са убедени, че всичко в живота може да се случи "по онзи начин", изборите - лични и обществени - ще водят до трагедии. А алчността и трагедията са двете страни на една и съща монета: глупостта.

Звъни познат и предлага да теглиш кредит от 100 хиляди лева, а той ще ти изплати ТВОЯ заем и ще ти даде ОЩЕ пари, защото е открил "пробойна" при алчните банкери и като си върнеш кредита на същия ден получаваш такъв процент за награда, че го делкаш с онзи, дето ти е взел парите и е ВЪРНАЛ ТВОЯ кредит и след ден време всички са богати и доволни.

Магическата въдичка: "Това е по едни европейски проекти". А ако добавят и "По Плана за възстановяване" нещата звучат европейски, ако ма разбирате, начи...

Нищо чудно, че най-големият балък изтеглил 300 бона от четири банки за един ден и ги дал в найлонов плик на онзи, дето върти врътката.

Това е дори по-тъпо от мятането на пари от терасата - там поне хората са стари и успяват да ги уплашат. А в тази схема насреща са адекватни на пръв поглед хора, които съсипват живота си срещу голо обещание за "да прецакаме банката"

Хитри били банките, а! Ама техните системи не са засекли най-голямата врътка - че за ден единият човек е задлъжнял колкото за два живота.

Друг получил SMS с логото на български пощи и без милиграм усилие да види разширението след името "български пощи" платил 52 стотинки, а те му взели 4500 лева.

Не е случайно, че българите все по-малко искат да гласуват: никой не им предлага внезапно изцеление и забогатяване от нищото и хем не го прави, хем богатее на техен гръб.

*От фейсбук