Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Парашутист СНИМКА: Pixabay
Парашутист СНИМКА: Pixabay

Поне от 10 години като латерна повтарям, че всички фирми, които предлагат високорискови занимания - от качване на кон до скачане от някъде във въздуха, трябва да бъдат лицензирани.

Не задължително. Само който желае. Но който се лицензира, може да гарантира за продукта си.

Тъй като приключенският туризъм е неразделна част от туризма, на страницата на Министерство на туризма трябва да съществува секция, където имената на коректно работещите фирми в сферата на рисковите занимания да бъдат изброени.

В България не само НИКОЙ не иска да се занимава с проследяване дейността на рисковите занимания за любители, но и застрахователите ОТКАЗВАТ да застраховат подобни дейности.

Е, предишния път мъж, скочил с тандемен парашут, се отърва с падане върху кола и счупен глезен. Този път един е мъртъв, друг е с тежки травми.

Фирмата, изпълнила полета, е НЕЗАКОННА, но щяло да й бъде съставен акт - активите й не са отнети незабавно. Щото тука сме добри.

В същото време, всеки министър на туризма - независимо кой е той - "си говори с бранша" и търси обединение му, но НИКОЙ не бърка там, където боли - в незаконните и полузаконни дейности, които често са опасни за живота.

За пореден път нека е ясно, че ние нямаме никаква политика, що се отнася до уреждане на формите на туризъм и всеки прави каквото си иска и да - доста често с цената на тежки или необратими травми.

*От фейсбук