Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евгения
Евгения

Съпругът й Орлин, който е подсъдим за убийството, задава въпроси на медиците в залата. От тях стана ясно, че се е запознал обстойно с научните трудове на лекарите

Евгения, за чиято смърт е подсъдим съпругът й Орлин Владимиров, е умряла от задушаване. Смъртта й е настъпила бързо, но не мигновено, което е от минути до час.

33-годишната жена е починала в мъки и страдания и е осъзнавала какво й се случва. Това е категоричният извод на тримата съдебни лекари, направили нова експертиза по делото. Докладът е изготвен от лекарите Александър Минчев, Димитър Николов и Веселин Тополов, които са шефове на клиниките по съдебна медицина в болниците "Пирогов", "ИСУЛ" и "Александровска".

Близо 2 часа продължи изслушването по тяхното заключение пред Софийския апелативен съд. Експертизата беше поискана от Орлин, който твърди, че не е убил жена си, а двамата се сборили и тя паднала и си удала главата в шкаф. Медиците обаче са категорични, че смъртта е удушаване, тя не е настъпила и от увиването на главата на Евгения с 4 пласта стреч фолио. От заключението стана ясно, че младата жена се е съпротивлявала, тя има травми по седалищните части и едната страна на тялото, които са били получени от притисканията. Също така поставянето й в куфара е било преди вкочаняването, което настъпва от 2 до 8 часа след смъртта.

Самият Орлин също задаваше въпроси. Той попита дали за да се установи нараняване в главата трябва да бъде остригана косата. От въпросите му стана ясно, че мъжът доста обстойно се е запознал с труда на лекарите в съдебната медицина.

Те пък му обясниха, че подстригването на косата не е задължително, но се прави, когато е по-гъста косата. Също така медиците му отговориха, че са правили десетки аутопсии и не е възможно съдебен лекар да пропусне нараняване по главата.

Един от въпросите на Орлин включваше и това дали тяхната експертиза е с електронен подпис, на който въпрос пък съдът попита какво значение има това с делото. След кратка почивка самият Орлин отново ще дава обяснения. Това той направи и пред Софийския градски съд, когато делото се гледаше на първа инстанция.

На първа инстанция Орлин и баща му Пламен Владимиров получиха доживотни присъди, които обжалваха. Евгения изчезна на 13 октомври 2021 г., а тялото и беше открито в куфар край Перник месец по- късно.