Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров
 СНИМКА: Фейсбук / Сергей Лавров
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров СНИМКА: Фейсбук / Сергей Лавров

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че с изявленията си за готовност на Вашингтон за преговори с Москва за ядрените оръжия президентът на САЩ Джо Байдън цели да подпомогне предизборната кампания на Камала Харис, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА.

"Това изказване издава желание да се натрупат преди гласуването точки в полза на кандидатката на Демократическата партия", каза дипломатът.

Лавров добави, че независимо от изхода от надпреварата за Белия дом Съединените щати ще продължат да гледат на Русия като на противник.

Евентуално присъединяване на Украйна към НАТО ще направи невъзможно мирното уреждане на конфликта там, посочи Министерството на външните работи в Москва, цитирано от друга руска осведомителна агенция, РИА Новости.

Според ведомството подобно развитие изключва постигането на политическо и дипломатическо решение и ще изостри напрежението още повече.

Кремъл приветства готовността на германския канцлер Олаф Шолц за разговори с руския президент Владимир Путин, каза президентският прессекретар Дмитрий Песков.

Но по думите на Посков Москва все още не е получила никакви конкретни предложения за такъв диалог, нито от Германия, нито от която и да е друга западна държава.