Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Милков Кадър: БНТ
Георги Милков Кадър: БНТ

Ударите на Иран са много добре калкулирани. Това не са просто едни ракети, изстреляни така, за да паднат където и да било, и израелците да ги хванат, защото техният железен купол и цялата им система за противо-ракетна отбрана е много добра. Всъщност и тогава, и сега, има ракети, които попадат точно там, където трябва да падат. Военната база на Вадим е едно от тези места. Там, където са Ф-35, изтребителите на Израел, там, където е стоянката на техния държавен самолет. Военна стратегическа база.

Това коментира в ефира на "Панорама" по БНТ журналистът от "24 часа" Георги Милков по повод конфликта в Близкия изток. 

"В момента сме в трепетно очакване на параметрите на израелския удар. И ако хипотетично предположим, че този удар ще е такъв, какъвто беше техният отговор на иранската атака от април, тогава можем да кажем, че светът е спечелил още малко отсрочка, но всъщност ние не знаем какъв ще бъде израелският отговор. Ако израелците решат по някаква причина да атакуват иранските ядрени съоръжения - нещо, за което се говори вече гласно и повсеместно, или да атакуват пряко властта в Техеран, това вече може да направи така, че конфликтът да е необратим, защото последвалият удар от Иран и съответно от неговите съюзници навсякъде около Израел на практика ще дадат началото на такава широкомащабна война в Близкия изток, която никой, особено американците, не искат да се случва", коментира Милков. 

"Притеснява ме това, че едната или другата група сякаш е закрила очите си за страданието на отсрещната страна и го отрича по категоричен начин, докато всичко това става пред очите ни", посочи още той.