Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От тази сграда е скочила 20-годишната жена с бебето си. СНИМКА: НЕНКО СТАНЕВ
От тази сграда е скочила 20-годишната жена с бебето си. СНИМКА: НЕНКО СТАНЕВ
  • Детето е със строшен череп, жената останала невредима
  • Експертиза ще покаже дали има психични проблеми
  • Разследват опит за убийство

20-годишна жена скочи заедно с детето си на година и половина от прозореца на третия етаж в хотел в Кърджали. Инцидентът е станал в четвъртък към 4,30 ч сутринта в квартал "Студен кладенец", който се намира в широкия център на родопския град.

"Събудихме се от писъци и викове

Идваха откъм хотела. После изведнъж престанаха, а след минути чухме сирени", разказаха живеещи в околните къщи. Няколко от съседите на хотела излезли на улицата, за да разберат какво се случва, и видели как изнасят на носилка детето.

Веднага след като жената полетяла от прозореца на третия етаж, от рецепцията на хотела се обадили на спешния тел. 112. На място били изпратени линейка и полицейски автопатрул.

Детето било откарано в тежко състояние в кърджалийската болница. При прегледа дежурните медици установили, че то е със счупен череп, но без други травми по тялото. Лекарите преценили, че състоянието му е критично, и спешно било транспортирано до болница в Пловдив.

Детето действително е с опасност за живота - със счупен череп, потвърдиха за "24 часа" от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. На този етап то не е

оперирано, предстоят още прегледи и изследвания

и да се проследи състоянието му, допълниха оттам. Като по чудо майката се е отървала без наранявания след скока. След медицински преглед тя бе задържана от полицията.

В четвъртък следобед била отведена в психиатричната болница в Кърджали. Експертиза ще покаже дали има психични проблеми.

Все още не е ясно защо жената е скочила от прозореца. Окръжната прокуратура образува по случая

досъдебно производство за опит за убийство

Майката била от хасковското село Маслиново. Нейни близки твърдят, че е имала проблем със съпруга си, който бил много ревнив и често я тормозел. След поредния скандал жената взела двете си деца и избягала от него. Настанила се в хотела в Кърджали в сряда.

В нощта на инцидента в стаята освен нея и двете деца е имало мъж. Той обаче не е задържан, защото не бил съпричастен към случилото се. Другото дете е прибрано от социалните.

От хотела категорично отказаха да коментират инцидента.