Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лидерът на ГЕРБ на стадион "Марица" в Пловдив
Лидерът на ГЕРБ на стадион "Марица" в Пловдив

Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, за да можем да направим правителство, призова от Пловдив лидерът на партията

"Президентът е прав за едно - всички трябва да се позиционират. Моята е най-лесна, аз съм се позиционирал за първа политическа сила. Това е моята битка. И който иска да се позиционира около първия, е добре дошъл. А не върху последните да правим правителство. От сега трябва да се позиционираме върху правенето на правителство." Това каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.  И отказа да обсъжда случващото се в ДПС.

"Аз от трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС, какво тогава да коментирам процесите там? Аз съм се позиционирал. Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо. Никога. Нито за президентски избори, нито за парламентарни, за нищо. Нито в парламента", заяви още лидерът на ГЕРБ. 

После каза, че не може да отрече, че "по време на сглобката, заедно пък с ДПС направихме най-сложните решения". "Взехме най-трудните решения, когато всички се криеха от тях. Относно помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната реформа, новия бюджет, в енергетиката за Мариците и всичко останало. Те да си се сблъскват колкото искат. Когато аз се сблъсквах с ДПС, президентът беше с тях и те го подкрепиха. Когато аз се сблъсквах с президента, те бяха с него. Тогава никой не излизаше и да казва: "Хайде да се позиционираме", продължи Борисов. И добави, че иска ГЕРБ да управлява. "Затова ние обясняваме всеки ден какво ще направим с безводието в Делиормана, индустриалната зона между Пловдив и Асеновград, Шумен, Божурище, къде ли не още. Това очакват хората", каза още той.

И призова: "Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, за да можем да направим правителство. Ние ако отсега почнем "анти", "анти"... Трябва да избираш. Как ще направим правителство? И в момента това, което вчера се е случило, е ново разделение. С кого ще направим правителство? ПП и ДБ казаха, че около "Възраждане" трябва да се направи санитарен кордон, сиреч не могат с тях. Не могат и с ДПС, не могат и с нас, или могат? Същото важи и за ГЕРБ. Като изключим отсега няколко партии, ми то няма смисъл от избори. Напротив - точно обратното трябва да бъде", категоричен беше Борисов.

Подчерта, че на страната й трябва спокойствие. "Да се напълни бюджетът, защото нашето верую е ниски данъци, спокоен бизнес, работа на бизнеса", изтъкна Борисов. После обясни, че държавата и общините трябва да си правят инфраструктурните обекти и че от сутринта кметът на Пловдив Костадин Димитров му е сложил 20 проекта на масата.

Лидерът на ГЕРБ е в Пловдив на новите игрища на футболния отбор "Марица". Там е и Христо Стоичков, чиято кариера е започнала именно в този клуб. Зам.-кметът на Пловдив Владимир Темелков съобщи, че до края на т. г. ФК "Марица" ще получи 100 000 лв., а през 2025-а - 300 000 лв., за да продължи да съществува. "Да дойде Стоичков, да дойде Йовчев, да дойде Наско Узунов. Защото онази вечер със Стоичков те ми се обадиха. Казаха: "Фалираме. Децата си заминават". Говорих с Коцето (кмета на Пловдив Костадин Димитров - б. р.), говорих с Темелков, той ми каза: "Толкова бързо не можем да реагираме да ги спасим. Ще извадя от моята фирма и ще дам". Това съм направил, затова съм дошъл. Не да коментирам сутрешните настроения на кой какво казал", обясни защо е в Пловдив лидерът на ГЕРБ.

Нов общински спортен комплекс на бул. “България” в Пловдив

Публикувахте от Boyko Borissov в Неделя, 8 септември 2024 г.